Logo AIVD
Vzdělávací kurz

Vzdělávací kurz: Manažer výroby

Jak na optimální dílenské řízení, plánování kapacit a zavedení LEAN

Termín: 5. 6. 2015 - 31. 7. 2015

Unikátní vzdělávací kurz pro všechny, kteří se podílejí na řízení výroby, a mají tedy bytostný zájem na eliminaci problémů a konfliktů na pracovišti, zvyšování flexibility a produktivity produkce, přesné plánování a logistiku a nasazení moderních metod řízení produkce (LEAN).

17 990 

bez DPH a expedičních nákladů.

Na toto školení již není možné se objednat. V případě Vašeho zájmu o další konání, kontaktujte náš zákaznický servis. Děkujeme.


Cíl kurzu

Misí vzdělávacího programu je pomoci účastníkům objevit a zneškodnit zdroje plýtvání časem (prostoje, čekání na dodání materiálu, práci apod.), materiálem (opravy a přepracování, zbytečně velké zásoby, nadbytečná výroba) i lidskými zdroji (nevyužitá kreativita zaměstnanců).

Mistři a předáci získají praktické rady, jak zvýšit svou flexibilitu, dodržovat i ambicióznější termíny, stmelit individualistické pracovní kolektivy, pozitivně ovlivnit míru nasazení, spolupráce a komunikace na výrobním úseku a díky tomu ustát neustálý tlak na zvyšování efektivity výroby a snižování výrobních nákladů.

Výhody kurzu pro účastníky:

  • Naučí se rozpoznat a kvantifikovat primární příčiny plýtvání ve výrobním procesu
  • Seznámí se s účinnými metodami a nástroji z oblasti štíhlé výroby, které jim pomohou zvýšit flexibilitu produkce a omezí plýtvání zdroji
  • Získají unikátní praktické zkušenosti s plánováním, řízením a optimalizací výrobních procesů
  • Budou mít příležitost otevřeně diskutovat své nejpalčivější provozní problémy s odborníky
  • Budou inspirováni konkrétními příkladovými studiemi realizace doporučených postupů v prostředí českých firem
  • Naučí se správně vést a motivovat své podřízené ke zlepšování jak výrobních procesů, tak komunikace a řešení problémů uvnitř pracovního kolektivu

Detailní program kurzu naleznete po kliknutí na tento, odkaz.

Komu je kurz určen

Kurz je určen předákům, mistrům, vedoucím dělnických kolektivů, manažerům výroby i vedoucím pracovníkům odpovědným za výsledky výrobního oddělení jako celku.

Další informace

Jako účastník kurzu obdržíte OSVĚDČENÍ o jeho absolvování, které můžete využít ve svém CV v části o odborném vzdělávání. V ceně kurzu jsou výukové materiály k jednotlivým modulům (přístup k online i offline verzi všech webinářů) a vyhodnocení závěrečného testu. K získání osvědčení je třeba zodpovědět správně alespoň 70 % otázek. Obchodní podmínky jsou k vaší dispozici zde.  

Obsahová struktura kurzu

 

Podrobný obsah kurzu včetně termínů (dokument Adobe PDF)Podrobný obsah kurzu včetně termínů (365 kB) 

 

  1. modul: seminář: Shop Floor Management
  • Metody plánování výroby a nastavování výrobních cílů
  • Best practices v problematice strategického a dílenského řízení
  • Jednotlivé úrovně a praktické aplikace řízení výroby
  • Využití nástrojů Balanced Scorecard v managementu výroby
  • Moderace konfliktů na pracovišti
  • Implementace prvků Shop Floor Managementu: vizualizace, osobní prezence, rozvíjení schopností podřízených, řešení problémů
  • Případová studie
  • Zadání domácího úkolu č. 1: Identifikace kořenové příčiny a návrh procesu eliminace nejpalčivějšího provozního problému na pracovišti

 

  1. modul: webinář
  • Vyhodnocení domácího úkolu č. 1
  • Prezentace vzorového řešení
  • Zodpovídání dotazů a diskuse s účastníky

 

  1. modul: seminář: Skladování a logistika
  • Skladové doklady a procesy – práce se zbožím
  • Organizace provozu skladu
  • Vykládka a nakládka
  • Pomůcky, regály, manipulační prostředky, práce s paletami
  • BOZP a požární ochrana
  • Čistota a úklid skladu

 

  1. modul: seminář: Štíhlé výrobní procesy
  • Stavební kameny štíhlého podniku (LEAN)
  • Role mistra/předáka ve štíhlé výrobě
  • Manažerské techniky vedoucí k vyšší efektivitě
  • Možnosti využití time managementu, standardizace práce a vizualizace
  • Zadání domácího úkolu č. 1: Návrh zavedení procesů LEAN do podnikové praxe účastníků

 

  1. modul: webinář
  • Vyhodnocení domácího úkolu č. 2
  • Prezentace vzorového řešení
  • Zodpovídání dotazů a diskuse s účastníky