Ing. Miroslav Brotánek

Jednatel společnosti BTK Praha s. r. o. Je zkušený lektor, který se zabývá revizní činností tlakových a plynových rozvodů a kotlů, provozováním kotelen a výměníkových stanic v obytných a nebytových objektech i poradenskou činností v energetice.

Další autoři

Ing. Bc. Radka Loja

Lektorka působí ve dvou oblastech - psychologické poradenství, koučink, rozvoj osobnosti a finanční účetnictví, konsolidace.Je spoluautorkou knihy Konsolidovaná účetní závěrka podle českých předpisů v příkladech, která vyšla v prosinci 2016, a spoluautorkou knihy Praktický manuál na použití hlavy, která vyjde v dubnu 2017. Vede přednášky na tato témata: konsolidace podle českých předpisů a IFRS, stress management, jak více využívat mozek, mindfulness, relaxační techniky, pozitivní a vizuální myšlení a další. Pracovala v auditorských firmách PricewaterhouseCoopers a Arthur Andersen (Ernst & Young). V období 2003–2016 byla statutární auditorkou, získala titul FCCA. Původně vystudovala ČVUT – fakultu elektrotechnickou. Později také jednooborovou psychologii na FF UPOL. Další informace naleznete na webu www.radkaloja.cz.

Mgr. Adéla Šípová

Adéla Šípová působí jako advokát v advokátní kanceláři Weinhold Legal.Již řadu let se soustavně věnuje právu veřejného zadávání a úspěšně jej kombinuje s právem obchodních korporací a obecným občanským a obchodním právem.

PhDr. Radomír Ševčík

Radomír Ševčík po absolvování oboru archivnictví na Filosofické fakultě Masarykovy univerzity působil v oblasti archivnictví a spisové služby.V současnosti je zástupcem ředitelky Moravského zemského archivu v Brně a vedoucím oddělení předarchivní péče, prezentace a ochrany archiválií. Působí především v oblasti předarchivní péče, spisové služby a  kontrolní činnosti, a to jak u původců veřejnoprávních, tak i soukromoprávních. Řadu let se zabývá lektorskou činností a je autorem odborných článků věnujících se problematice předarchivní péče a spisové služby.

Vlastimil Ott

Vlastimil Ott se od roku 2002 věnuje problematice open source.Působil jako redaktor a šéfredaktor v magazínech LinuxEXPRES, OpenOffice.cz, AbcLinuxu.cz, publikoval také v časopisech Chip, Computer a dalších. Je spoluautorem knih o operačních systémech Mandriva Linux, Ubuntu, napsal knihu o kancelářské aplikaci LibreOffice Writer. Od roku 2009 je ředitelem obecně prospěšné společnosti Liberix, která propaguje open source. Je jednatelem společnosti WP-admin.cz, která spravuje firemní webové stránky postavené na open-source redakčním systému WordPress.

Mgr. Lukáš Kohoutek

Lukáš Kohoutek působí řadu let v oblasti školství, prevence a adiktologie. Začínal jako lektor a později metodik preventivních programů Nekuřátka zaměřených na prevenci užívání tabákových výrobků a následně i dalších návykových látek. Stál v čele České koalice proti tabáku (dnes AdiPoint) a se svým týmem vybudoval Národní linku pro odvykání 800 350 000. V rámci certifikované preventivní organizace Jules a Jim se kromě jejího řízení specializoval na programy selektivní prevence a asistenci při šetření šikanování s následnými intervencemi. Vedl specializační studium pro školní metodiky prevence a je autorem několika odborných článků pro pedagogy. V posledních dvou letech byl ředitelem základní školy. Nyní se vrací do světa prevence ke svému oblíbenému DVPP, šetření šikanování a podpoře ŠMP. Působí též jako nezávislý konzultant v oblasti řízení škol pro jejich management a zřizovatele.

Kolektiv autorů