Ing. Zdeňka Fialová

Ing. Zdeňka Fialová pracuje od roku 2003 ve státní správě. Nejprve působila na obecním stavebním úřadu MěÚ v Hrotovicích. V prosinci 2006 nastoupila na Ministerstvu průmyslu a obchodu, kde do února 2014 zastávala funkci vedoucí oddělení stavebního úřadu. Od března 2014 vykonává funkci ředitelky odboru stavebního úřadu, kde zajišťuje a koordinuje činnosti podle stavebního zákona u významných energetických staveb v působnosti Ministerstva průmyslu a obchodu, spolupracuje na přípravě legislativy v oblasti stavebního práva a souvisejících předpisů. V této oblasti též vykonává lektorskou a publikační činnost.

Další autoři

Mgr. Milan Šebesta, LL.M.

Partner advokátní kanceláře MT Legal je přímým spoluautorem zákona č.137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, i autorem komplexní metodiky k tomuto zákonu vypracované pro Ministerstvo pro místní rozvoj. Je dále spoluautorem komplexního prakticky zaměřeného komentáře k zákonu o veřejných zakázkách. V období 2006 až 2011 byl certifikovaným lektorem Ministerstva pro místní rozvoj k otázkám v oblasti zákona o veřejných zakázkách a koncesního zákona. V rámci své specializace na veřejné investování řadu let intenzivně přednáší a publikuje v odborném tisku.

prof. Ing. Bohumil Král, CSc.

Bohumil Král je členem Katedry manažerského účetnictví Fakulty financí a účetnictví VŠE v Praze.Působí jako vyučující a obsahový garant kurzů na Pražské mezinárodní manažerské škole při VŠE, jako předseda dozorčí rady společnosti JUTA, a. s. a akademické rady České asociace finančního řízení (CAFIN). Vedle svých vědeckých a publikačních aktivit se podílí na zpracování projektů manažerského řízení v řadě podniků. Významně se také angažuje v oblasti profesního účetního vzdělávání. Je předsedou Komitétu pro certifikaci a vzdělávání Svazu účetních. Do roku 2007 byl členem Rady Komory auditorů a předsedou výboru pro auditorské zkoušky. V letech 2000 - 2003 pracoval jako reprezentant ČR ve Vzdělávacím výboru Mezinárodní federace účetních (IFAC). V letech 2004 - 2005 byl prezidentem Evropské účetní asociace (EAA). V současné době je členem Výboru pro koordinaci vzdělávání a profesní zkoušky Rady pro veřejný dohled nad auditem.

Mgr. Eva Ruhswurmová

Advokátka od roku 2008, absolvovala Právnickou fakultu Univerzity Karlovy v Praze (2004), má více než 10 let praxe. Pracovala nejprve v letech 2007 až 2014 v advokátní kanceláři DLA Piper v oblasti pracovního práva, ochrany osobních údajů, AML, práva společností a práva duševního vlastnictví.V současné době pracuje v advokátní kanceláři CHSH Kališ & Partners, v níž se jako členka compliance týmu věnuje oblastem AML, ochrany osobních údajů, nastavení komplexních compliance programů uvnitř společností, bankovnictví. Specializace: ochrana osobních údajů, AML, platební styk, corporate governance.

Lucie Martínková

Lucie Martínková je BIM manažerka v AED project a.s., projekční a inženýrské kanceláři zabývající se převážně projektováním občanských a bytových staveb a navazující spolupráci při jejich realizaci. V současnosti zaměstnává AED přibližně 100 projektantů.

Iva Ouhrabková

Iva Ouhrabková je výtvarnice, licencovaná arteterapeutka a členka České arteterapeutické asociace, Sdružení českých výtvarných umělců a The International Academy of Ceramics.Nabízí intenzivní sebezkušenostní kurzy, skupinové a individuální výtvarné kurzy, arteterapeutická sezení. Ve své práci využívá projektivní koláže Miroslava Huptycha a další imaginativní techniky. Nově též aplikuje ojedinělou techniku inspirovanou prací v hliněném poli a párovou arteterapii. Má zkušenosti jako lektorka tvořivých kurzů pro děti i dospělé.

Ing. Jiří Seger

Jiří Seger absolvoval Vysokou školu chemicko-technologickou v Praze.Poradenstvím při zavádění systémů managementu se zabývá od roku 1996, nejprve jako zaměstnanec poradenské firmy a od roku 2008 jako OSVČ. Je držitelem certifikátů pro provádění certifikačních auditů podle ISO 9001, ISO 14001 a OHSAS 18001. Spolupracuje s některými významnými certifikačními společnostmi jako externí auditor a lektor.