Mgr. Eva Ruhswurmová

Advokátka od roku 2008, absolvovala Právnickou fakultu Univerzity Karlovy v Praze (2004), má více než 10 let praxe. Pracovala nejprve v letech 2007 až 2014 v advokátní kanceláři DLA Piper v oblasti pracovního práva, ochrany osobních údajů, AML, práva společností a práva duševního vlastnictví.

V současné době pracuje v advokátní kanceláři CHSH Kališ & Partners, v níž se jako členka compliance týmu věnuje oblastem AML, ochrany osobních údajů, nastavení komplexních compliance programů uvnitř společností, bankovnictví.

Specializace: ochrana osobních údajů, AML, platební styk, corporate governance.

Další autoři

Ing. Hana Krejsová

Zabývá se chemickou legislativou, zákonem o chemických látkách a souvisejícími předpisy, klasifikací látek a přípravků, bezpečnostními listy. Intenzivně se věnuje nařízení REACH, biocidům a připravovanému předpisu GHS.Vystudovala VŠCHT v Pardubicích obor fyzikální a analytická chemie.Více než 20 let pracovala ve Výzkumném ústavu organických syntéz a.s. v Pardubicích. Věnovala se chemické informatice, tj rešeršemi a vyhledáváním informací o chemických látkách hlavně v oblasti toxicity a účinků na životní prostředí. 

RNDr. Jitka Ryšavá

Jitka Ryšavá je projektová manažerka Centra pro regionální rozvoj ČR, Enterprise Europe Network, dlouhodobě se věnuje problematice přeshraničního poskytování služeb a vysílání pracovníků.Jitka Ryšavá je spoluautorkou publikace Zaměstnávání cizinců a vysílání pracovníků do zahraničí a autorkou dalších publikací na toto téma.

Mgr. Katarína Fidriková

Aktuálně působí na pozici Legal Specialist v brněnském Mezinárodním centru klinického výzkumu (FNUSA-ICRC), ve kterém se věnuje zejména problematice vědy a výzkumu ve zdravotnictví.Dříve působila jako advokátka v advokátní kanceláři Vašíček a partneři, ve které se zaměřovala zejména na právní servis poskytovatelům zdravotních služeb (soukromoprávní a správněprávní aspekty), smluvní agendu obchodního práva a pracovní právo s důrazem na ochranu zaměstnavatele. Vystudovala Právnickou fakultu Masarykovy univerzity v Brně. 

Ing. Irena Lapešová

Irena Lapešová je jednatelkou společnosti TNT Consulting, spol.s r. o., která se zabývá komplexními službami a poradenstvím v oblasti dotací, od zpracování žádosti přes monitoring akce, administraci dotace a veškeré služby s tím související vč. realizace výběrových řízení. Společnost TNT Consulting, spol. s r. o. je členem  Sekce EU při Hospodářské komoře hlavního města Prahy. Na trhu působí již od roku 2009 a zaměřuje se na dotace z OPŽP, MŽP, MMR, OPPIK a SZIF. Většinu klientů tvoří města a obce po celé České republice.

Ing. Peter Miškovič

Peter Miškovič je odborník v oblasti elektronického podpisu a certifikačných služieb s tým spojených.Má 7 ročnú prax v oblasti certifikačných a akreditovaných certifikačných služieb a s využívaním elektronického podpisu v praxi. Pravidelne prednáša na podujatiach zaoberajúcich sa elektronickým podpisom, či už z pohľadu jeho bezpečnosti, využívania v rámci eGovernmentu, praktickom používaní. Pôsobí ako senior konzultant v akreditovanej certifikačnej autorite, kde sa denne stretáva s praktickými problémami klientov pri používaní elektronického a zaručeného elektronického podpisu ako aj pri jeho využívaní v rámci bezpečnej komunikácie, autentifikácie ap.

Dr. et Mgr. Jiří Taišl

Dr. Jiří Taišl vystudoval na Filosofické (promován 1990) a Právnické fakultě UK v Praze (promován 1996). Absolvoval celou řadu dlouhodobých stáží ve Francii a také stáž ve velké Británii. Advokátem je od roku 2000 Vyučoval na Vysoké škole ekonomické a také na několika soukromých vysokých školách VŠ (Vysoká škola finanční a správní, Bankovní institut) Je také odborným lektorem (VOX, Economia, Bankovní akademie, bankovní institut, Cognos, Český institut interních auditorů) Specializuje se na obchodní právo a finanční právo, zejména pak na právo kapitálového trhu. Hovoří anglicky, německy, francouzsky, španělsky, italsky a maďarsky..