Mgr. Ondřej Chmela

Ondřej Chmela je advokátem v advokátní kanceláři Deloitte Legal, kde se věnuje především smluvní agendě, spolupráci mezi veřejným a soukromým sektorem a má v gesci specializaci v oblasti veřejných zakázek.

Současně se u řady klientů především ve veřejném sektoru podílel na nastavení a vyhodnocení compliance procesů a byl členem týmů pro audity zadávání veřejných zakázek a vyšetřování podezření na podvodná jednání. V poslední době se rovněž věnuje implementaci nové legislativy týkající se zavádění vnitřních oznamovacích systémů. Je externím vyučujícím předmětu Veřejné zakázky na Právnické fakultě Masarykovy univerzity.

Další autoři

Mgr. Vladimíra Lovasová, Ph.D.

Vladimíra Lovasová působí na katedře psychologie FPE ZČU v Plzni, kde vyučuje předměty: základy psychopatologie pro učitele, sociální psychologie, základy psychodiagnostiky a psychologie rodiny. Je autorkou, či spoluautorkou tří monografií a řady odborných článků. V rámci projektové činnosti je kontinuálně v kontaktu s učiteli i žáky všech stupňů škol. Spolupracuje s komerčními subjekty, kde se věnuje analytické a lektorské činnosti a zajišťuje supervizi pro veřejnou a státní správu.

Ing. Vladimíra Jordová

Po ukončení studia na VŠE Praha pracovala ve výrobní a obchodní společnosti na pozici hlavní účetní.Po složení auditorský zkoušek v roce 1995 pracuje jako samostatný auditor OSVČ. Současně je zapsána v seznamu znalců – obor ekonomika – vedení účetnictví. Od roku 1992 se věnuje i přednáškové činnosti v různých vzdělávacích agenturách především v oboru účetnictví pro podnikatelské subjekty.

PhDr. Zora Syslová, Ph.D.

Zora Syslová pracovala jako učitelka mateřské školy a od roku 1992 do roku 2009 jako ředitelka mateřské školy v Brně.Nyní působí jako odborná asistentka na katedře primární pedagogiky PdF MU v Brně, kde je garantem oboru učitelství pro mateřské školy. Je dlouholetou členkou řídicího týmu Projektu podpory zdraví v mateřské škole, lektoruje pro vzdělávací střediska v celé České republice a přispívá do většiny časopisů s předškolní tematikou. Rovněž je členkou výboru Asociace předškolní výchovy, rady Asociace profese učitelství a Národní rady Unie školských asociací ČR – CZESHA.

Mgr. Roman Pečenka

Roman Pečenka získal magisterský titul na Právnické fakultě Univerzity Karlovy v Praze, rovněž studoval právo na univerzitě v Toulouse ve Francii.Od roku 2005 je advokátem zapsaným u České advokátní komory. Před nástupem do PRK Partners v lednu 2011, pracoval více než 9 let v pražské pobočce přední mezinárodní advokátní kanceláře se sídlem v Paříži Gide Loyrette Nouel. Vedle své rodné češtiny mluví plynně anglicky a francouzsky. Ve své advokátní praxi se Roman dlouhodobě zaměřuje na poskytování právních služeb zahraničním subjektům v ČR a na zastupování českých subjektů v zahraničí. Specializuje se na problematiku práv k nemovitostem, korporátního práva a akvizicí, smluvním vztahům a vybraným aspektům energetického práva. Aktivně se též věnuje přednáškové činnosti v oblastech své specializace.

Bc. Eva Brabcová

JUDr. Hana Dvořáková

Hana Dvořáková je absolventkou Právnické fakulty Univerzity Karlovy v Praze.Na katedře Práva životního prostředí složila státní rigorózní zkoušku a obhájila diplomovou práci na téma „Právní aspekty odpadového hospodářství“. Od roku 1994 pracuje jako vedoucí oddělení na Ministerstvu životního prostředí, odboru výkonu státní správy II. Veřejnou správu vykonává na úseku odpadového hospodářství zejména v úseku rozhodování o odvolání proti rozhodnutí České inspekce životního prostředí a krajských úřadů a v oblasti vrchního státního dozoru pro odpadové hospodářství.