Logo AIVD
Seminář

Seminář: Finanční zdroje a finanční analýza (2)

Zjistěte si skutečné finanční zdraví své firmy!

Termín: 16. 8. 2011
Místo konání: Quality Hotel Brno Exhibition Centre****

Metodický aparát finanční analýzy je většině manažerů dobře znám. Avšak i v této oblasti dochází vlivem externích faktorů k dynamickému vývoji a naším cílem je představit Vám současné trendy v této oblasti. Ze semináře tak odejdete s nástrojem, s jehož pomocí získáte přesný a pravdivý obraz o finančním zdraví Vaší společnosti. Poté budete schopni navrhnout praktické kroky vedoucí k jejímu dalšímu zefektivnění.

4 990 

bez DPH a expedičních nákladů.

Na toto školení již není možné se objednat. V případě Vašeho zájmu o další konání, kontaktujte náš zákaznický servis. Děkujeme.


Cíl semináře:

Optikou finanční analýzy představíme způsob vyhodnocení finančního zdraví Vaší společnosti. Představíme si metodický aparát nejen na teoretické úrovni, ale společně zanalyzujeme na reálných datech konkrétní firmu tak, abychom mohli dát fundované doporučení stran jejího hospodaření.

Kriticky zhodnotíme jednotlivé části finanční analýzy z pohledu manažera i vlastníka společnosti tak, aby ve výsledku byl čas věnovaný této aktivitě vynaložen maximálně efektivně. Ve výsledku vše směřuje k metodě řízení na základě vypovídací schopnosti čísel – management by figures. Je přitom nutné využívat takové výstupy, které mají osvědčenou vypovídací hodnotu.

Seznámíte se také se způsobem financování společnosti rizikovým kapitálem, vč. možností jeho získávání, řízení vztahu mezi investorem a vlastníky a přípravy exit strategie. Prodiskutujeme problematiku současných možností získání dodatečného externího financování zaměřenou především na rizikový kapitál, při současném zhodnocení ostatních možností získávání finančních zdrojů společnosti.

Klikněte zde pro detailní Program semináře.

Komu je seminář určen:

Seminář Finanční zdroje a finanční analýza je určen nejen finančním manažerům, ale především vlastníkům společností a jejich zástupcům, kteří chtějí znát věrný obraz své společnosti a zároveň hledají měřítka pro odměňování svých podřízených a zaměstnanců. Cílovou skupinou jsou ale také často obchodníci, kteří potřebují určit bonitu svých klientů např. pro nastavení úvěrových rámců.

Další informace:

Jako účastník kurzu obdržíte CERTIFIKÁT o jeho absolvování, který můžete využít ve svém CV v části o doplňkovém odborném vzdělávání. V ceně semináře jsou podkladové materiály, občerstvení v průběhu kurzu a teplý oběd. Obchodní podmínky jsou k vaší dispozici zde

Program celodenního semináře (9:00 – 15:30)

 

1.    Základní metodický aparát finanční analýzy

          (analýza absolutních, poměrových a rozdílových ukazatelů)

2.    Zdroje dat pro finanční analýzu

3.    Současné trendy a přístupy využívané k zjištění skutečné finanční výkonnosti firmy (EVA, MVA)

4.    Objektivní určení nákladů na kapitál (WACC, CAPM)

5.    Finanční zdroje a jejich získávání

6.    Rizikový kapitál jako zdroj financování podnikání

7.    Exkurz do fungování trhu rizikového kapitálu

8.    Praktická ukázka finanční analýzy

Ing. Ladislav Tyll, MBA, Ph.D.

Ladislav Tyll působí od roku 2005 v obchodní a konzultační firmě TYLLCO s.r.o. Ladislav Tyll působí od roku 2005 v obchodní a konzultační firmě TYLLCO s.r.o. s orientací na podnikání v Ruské federaci. V rámci consultingu se zaměřuje mimo jiné na optimalizaci podnikových procesů, finanční plánování a transferové ceny. Současně přednáší na českých a zahraničních universitách (VŠE Praha, CMI-ESMA Barcelona, State University of Karaganda, Kazachstán).

Quality Hotel Brno Exhibition Centre****

Seminář se koná v prostorách Quality Hotelu Brno Exhibition Centre**** (dříve název Holiday Inn).

Hotel se nachází v bezprostřední blízkosti brněnského výstaviště, jen několik minut od centra města.

Místo konání je bezbariérově přístupné.

 

Doprava:

MHD:

  • tramvají č. 1 na Mendlovo náměstí, dále autobusem č. 84 do zastávky Velodrom

 

Autem:

  • Směr z Prahy (200 km) a z Bratislavy (150 km) - D1 dálniční exit 190, za tunelem ostře doprava dle navigačních ukazatelů s logem Holiday Inn
  • Směr z Vídně (130 km) – ukazatele na centrum a BVV (výstaviště)

GPS: 49°11'3.729"N, 16°34'49.889"E

 

Možnosti parkování:

bezplatné parkování v blízkosti hotelu.

V případě konání veletrhů, výstav či kulturních akcí na výstavišti je možnost bezplatného parkování omezena. Případně je možné využít placené služby parkovacího domu naproti Holiday Inn.