Logo AIVD
Seminář

Školení: Kontroly a legislativní povinnosti ve stravovacím zařízení 2020

Jak zvládnout chystané změny předpisů + požadavky kontrol

Termín: 30. 10. 2019
Místo konání: Centrum Klimentská

Na stravovací zařízení se řítí zásadní změny! Chystaná novela vyhlášky zpřísní požadavky na provozní a osobní hygienu či kvalitu olejů, nová legislativa EU zase mění značení rozmrazených výrobků. Uznávaný odborník vás seznámí se všemi novinkami a poradí, jak nevyhořet u kontrol.

5 490 

bez DPH a expedičních nákladů.

Na toto školení již není možné se objednat.

V případě Vašeho zájmu o další konání vyplňte kontaktní formulář.


    Vaše osobní údaje zpracováváme v souladu s GDPR.


    Cíl školení

    Cílem školení je účastníkům objasnit, jaké jsou aktuální legislativní povinnosti v rámci gastro provozu, které vychází z předpisů ČR i EU, a jak je splnit. Upozorníme např. na problematické oblasti HACCP, v BOZP v restauračním prostředí (dokumentace, revize, školení) či hygienického minima. Prozradíme také, jaké změny se na vás řítí v roce 2020: značení rozmrazených výrobků, uvádění pokrmů na trh, zákaz jednorázových plastů, obsah akrylamidu aj.

    Zaměříme se také na jednotlivé kontroly ve stravovacím zařízení: ČOI, veterinární správa, SZPI. Prozradíme, na jaké oblasti se nejvíce soustředí a jak neriskovat vysoké pokuty v rámci správního řízení.

    Klikněte zde pro detailní program semináře.

    Komu je školení určeno

    Školení je určeno pro majitele stravovacích zařízení a výrobce potravin, stejně jako pro jejich zaměstnance v oblasti provozování potravinářského podniku.

    Další informace

    Jako účastník kurzu obdržíte CERTIFIKÁT o jeho absolvování, který můžete využít ve svém CV v části o doplňkovém odborném vzdělávání. V ceně semináře jsou podkladové materiály, občerstvení v průběhu kurzu a teplý oběd. Obchodní podmínky jsou k vaší dispozici zde. 

    PROGRAM CELODENNÍHO SEMINÁŘE (9,00-15,00 hod.)

    • Jak splnit předpisy EU i ČR ohledně stravování
    • Chystané legislativní novinky: obsah akrylamidu, značení rozmrazených výrobků, uvádění pokrmů na trh, zákaz jednorázových plastů aj.
    • BOZP v restauračním prostředí (dokumentace, revize, školení)
    • Jak zvládnout kontroly dozorových orgánů
    • Falšování potravin a klamání spotřebitele
    • Řešení povinností bezpečnosti potravin a správné výrobní praxe ve stravování
    • Správné značení na výrobcích
    • Metodický pokyn pro potraviny podávané ke konzumaci bufetovým způsobem – mimo prostředí s řízenou teplotou

    Ing. Tomáš Čapek, CSc.

    Odborný poradce pro potravinářství a zemědělství, majitel a jednatel společnosti UniConsulting. Vystudoval Českou zemědělskou univerzitu v Praze a poté působil jako odborný asistent a vedoucí skupiny předmětů týkajících se technologie zpracování zemědělských produktů. Po absolutoriu doktorandského studia sbíral zkušenosti v zahraničí i během odborných stáží v tuzemsku. V roce 1998 založil společnost UniConsulting a aktuálně zastává pozici jednatele a ředitele společnosti. Pod jeho vedením vyrostla společnost z pozice individuálního poradce v úspěšného poskytovatele komplexních služeb v oblasti bezpečnosti potravin, kvality produkce, zemědělství, obchodu.

    Centrum Klimentská

    Akce se koná v prostorách Centra Klimentská (rohový žlutý dům, vchod je z vedlejší Helmovy ulice)


    Doprava:

    Metrem linky B do stanice Florenc. Od stanice metra následně 500 metrů pěšky do ulice Klimentská.

    Tramvají do stanice Těšnov a následně 200 metrů pěšky do ulice Klimentská.

    Parkování:

    Placená parkoviště v okolí naleznete na následujících místech: Klimentská, Stárkova, Těšnov, Nábřeží Ludvíka Svobody, Florenc.

    Mapa

    Také doporučujeme