Cíl semináře:
Cílem semináře je detailní a praktické vysvětlení základních požadavků zajišťování výroby bezpečných potravin podle platné české a evropské legislativy se zaměřením na dodržování požadavků správné hygienické praxe a výrobní praxe založené na principech HACCP.
V rámci semináře budou prezentována konkrétní řešení a správné postupy pro řešení jednotlivých oblastí v praxi jako jsou např. postupy čištění a sanitace, dodržování osobní hygieny, postupy kontroly škůdců, postupy nakládání s odpady a řízení kvality pitné vody, postupy příjmu, skladování a přípravy surovin a potravin, postupy řízení alergenů, praktické příklady mikrobiologických, fyzikálních a chemických nebezpečí z potravin a návrhy ovládacích opatření pro řízení těchto nebezpečí v potravinářských provozech.
Účastníci semináře budou také seznámeni s konkrétními neshodami a nedostatky z oblasti dodržování správné výrobní a hygienické praxe a systému HACCP, které jsou opakovaně zjišťovány v potravinářských provozech při auditech bezpečnosti potravin a budou objasněna možná řešení neshod.
Informace získané na tomto semináři mohou sloužit jako podklad pro opakovaná interní školení vlastních pracovníků z požadavků hygienického minima.
Komu je seminář určen:
Seminář je určen pro všechny výrobce potravin i provozovatele, zaměstnavatele a jejich zaměstnance v oblasti provozování potravinářského podniku.
Další informace:
Jako účastník kurzu obdržíte certifikát o jeho absolvování, který můžete využít ve svém CV v části o doplňkovém odborném vzdělávání. V ceně semináře jsou podkladové materiály, občerstvení v průběhu kurzu a teplý oběd.