Logo AIVD
Seminář

Školení: Hygienické minimum pro pracovníky v potravinářství

Zajištění bezpečnosti potravin v praxi výrobců i prodejců

Termín: 20. 6. 2019
Místo konání: Nakladatelství FORUM (1. patro), Praha 8

Při výrobě a zpracování potravin se v praxi často nedodržují normy. To přitom vede k výskytu škůdců i zkažených potravin. Nechcete dopadnout jako s masem v Polsku? Jedním z hlavních kritérií úspěchu je kromě vlastní implementace požadavků správné výrobní a hygienické praxe a základních principů HACCP také zajištění pravidelného vzdělávání všech pracovníků z bezpečnosti potravin formou školení hygienického minima!

5 490 

bez DPH a expedičních nákladů.

Na toto školení již není možné se objednat. V případě Vašeho zájmu o další konání, kontaktujte náš zákaznický servis. Děkujeme.


Cíl semináře:

Cílem semináře je detailní a praktické vysvětlení základních požadavků zajišťování výroby bezpečných potravin podle platné české a evropské legislativy se zaměřením na dodržování požadavků správné hygienické praxe a výrobní praxe založené na principech HACCP.

V rámci semináře budou prezentována konkrétní řešení a správné postupy pro řešení jednotlivých oblastí v praxi jako jsou např. postupy čištění a sanitace, dodržování osobní hygieny, postupy kontroly škůdců, postupy nakládání s odpady a řízení kvality pitné vody, postupy příjmu, skladování a přípravy surovin a potravin, postupy řízení alergenů, praktické příklady mikrobiologických, fyzikálních a chemických nebezpečí z potravin a návrhy ovládacích opatření pro řízení těchto nebezpečí v potravinářských provozech.

Účastníci semináře budou také seznámeni s konkrétními neshodami a nedostatky z oblasti dodržování správné výrobní a hygienické praxe a systému HACCP, které jsou opakovaně zjišťovány v potravinářských provozech při auditech bezpečnosti potravin a budou objasněna možná řešení neshod.

Informace získané na tomto semináři mohou sloužit jako podklad pro opakovaná interní školení vlastních pracovníků z požadavků hygienického minima.

Komu je seminář určen:

Seminář je určen pro všechny výrobce potravin i provozovatele, zaměstnavatele a jejich zaměstnance v oblasti provozování potravinářského podniku.

Další informace:

Jako účastník kurzu obdržíte certifikát o jeho absolvování, který můžete využít ve svém CV v části o doplňkovém odborném vzdělávání. V ceně semináře jsou podkladové materiály, občerstvení v průběhu kurzu a teplý oběd.

 


Také doporučujeme