plk. Ing. Michal Valouch

Michal Valouch je ředitel odboru prevence na generálním ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR pod Ministerstvem vnitra.

Další autoři

RNDr. Ivan Brychta

Ivan Brychta je daňovým poradcem s dlouholetou praxí a má zkušenosti i z auditorských společností.Publikační a přednáškové činnosti se věnuje přes 10 let, zaměřuje se zejména na výklady daňových zákonů, účetních předpisů a na problematiku s daněmi související - pojistných zákonů, zákoníku práce nebo občanského a obchodního zákoníku.

Mgr. Michaela Fuchsová

Michaela Fuchsová je společníkem advokátní kanceláře Vyskočil, Krošlák a spol.a v advokacii působí od roku 1993. Ve své praxi se zaměřuje zejména na smluvní právo, a to nejen na poradenství při vyjednávání, přípravě a sepisu smluv, ale řeší i praktické problémy spojené s vlastním plněním. Je zároveň mediátorkou sporů z obchodních vztahů. Je místopředsedkyní výboru Francouzsko-české obchodní komory. 

Mgr. Michaela Chytilová

Michaela Chytilová je českým a evropským patentovým zástupcem a soudní znalkyní v oboru patenty a vynálezy. Má dlouholetou praxi v oblasti ochrany průmyslových práv. Spolupracuje jako externí konzultant s řadou advokátních kanceláři a ve své praxi zastupovala velké korporace i malé živnostníky.V letech 2001-2010 byla zaměstnancem patentové kanceláře v Olomouci a v Praze. Od roku 2010 vede vlastní kancelář v Praze. Je členkou Komory patentových zástupců a Asociace prostředníků a rozhodců ve věcech duševního vlastnictví. Přednášela na VŠE. V rámci vlastního projektu FENOMÉN ZNAČKY dva roky pořádala spolu s Úřadem průmyslového vlastnictví úspěšně "Snídaně s předsedou". Ve své praxi zastupovala velké korporace i malé živnostníky. Spolupracuje jako externí konzultant s řadou advokátních kanceláří. Má řadu zkušeností ze mnoha vyhraných sporů.  

JUDr. Lenka Pargáčová

Lenka Pargáčová ukončila štúdium na Právnickej fakulte Trnavskej univerzity v Trnave, kde jej bol v roku 2008 udelený titul Mgr.a v roku 2009 titul JUDr. Je členka Slovenskej advokátskej komory. Popri štúdiu na vysokej škole pracovala ako praktikantka v Centre právnej pomoci v Bratislave, po ukončení školy ako notárska koncipientka. Lenka na pozíciu právnik nastúpila do advokátskej kancelárie CLServices, s.r.o. v roku 2009. Počas svojej praxe nadobudla skúsenosti najmä v oblasti zmluvného práva, korporátneho práva a finančného práva.

Ing. Jana Kotěšovcová

Ing. Jana Kotěšovcová působila jako finanční ředitelka ve společnostech Sipral a.s., Electrolux s. r. o. a Electronic date systems (EDS).Na Vysoké škole finanční a správní lektoruje v oblastech: cash flow management, finanční analýza, controlling, manažerské účetnictví, finanční účetnictví, podnikové finance a oceňování podniku. Působila též jako lektorka v zahraničí na Fachhoschule in Mainz, City University of Seattle a University of Northern Virginia.

Ing. Miroslav Kalous

Miroslav Kalous je náměstek ministra Ministerstva pro místní rozvoj ČR a spoluautor návrhu novely koncesního zákona.Zaměřuje se na právní a praktické otázky PPP projektů a koncesních smluv.