Logo AIVD
Živé vysílání

Co čeká spisovou službu v roce 2025: atestace, skartační režimy, typové spisy

Praktické rady, jak zavést všechny změny do praxe

Termín: 24. 10. 2024
Místo konání: Online – živý přenos

Jste původce? Změny, které zásadně ovlivní fungování spisové služby, postupně nabývají na účinnosti! Zásadní jsou atestace, které mají obrovské dopady na celé fungování vaší spisové služby. Co přináší novinka dědičnost skartačního režimu? Jak se mění celá logika skartace u jednotlivých dokumentů i celé skupiny? Máte už vysoutěženého a zasmluvněného dodavatele nového systému? Přihlaste se na školení, pomůže vám s hladkou implementací všech legislativních novinek roku 2024 a 2025.

4 990 

Sleva za 2 a více účastníků. 15%
Ve dvou se to lépe táhne! Přihlaste se se svým kolegou a získejte slevu 15 %.

Cíl online semináře

Cílem živého vysílání Co čeká spisovou službu v roce 2025: atestace, skartační režimy, typové spisy je upozornit původce na zásadní změny, které mění spisovou službu. Víte, že ovlivní celou logiku a přístup ke skartačním režimům? Co přináší nová vyhláška i národní standard z roku 2024?

Komu je online seminář určen

Seminář je určen všem původcům ve veřejné správě, kteří se podílí na zajišťování odborné správy dokumentů, stejně jako IT technikům v těchto organizacích.

Další informace

Online seminář je plnou náhradou za prezenční kurz s tou výjimkou, že ho můžete sledovat jak ve vaší kanceláři, tak doma. Jako účastník obdržíte CERTIFIKÁT o jeho absolvování, který můžete využít ve svém CV v části o doplňkovém odborném vzdělávání. V ceně semináře jsou podkladové materiály v elektronické podobě a záznam online semináře.

PROGRAM ONLINE SEMINÁŘE (9:00–12:00 hod.)

  • atestace (dopady na původce, změny v procesu, novelizace zákona, vyhlášky, národní standard z léta 2024)
  • informační systémy spravující dokumenty (dopady § 3a a metodika Ministerstva vnitra)
  • typové spisy
  • věcné skupiny, skartační režimy a spisový a skartační plán
  • dotazy a diskuse zúčastněných

Tomáš Bezouška

Tomáš Bezouška je presidentem Institutu pro správu dokumentů, odborného spolku zaměřeného na rozvoj a propagaci dobrých postupů spisové služby a správy dokumentů předevšm v organizacích veřejné správy. Jako zástupce Institutu se podílí na úpravách spisovenské legislativy v pracovní skupině Ministerstva vnitra, je spoluautorem Metodického návodu pro kontrolu eSSL, publikuje a přednáší k tématům spisové služby, eGovernmentu a kybernetické bezpečnosti. Působní rovněž jako hlavní metodik poradenské společnosti INADVISORS.

Online – živý přenos

Místo konání:

Živé vysílání je interaktivní online seminář, jehož přenos budete sledovat na svém PC, notebooku nebo tabletu - pohodlně ve vaší kanceláři nebo doma bez nutnosti jakéhokoli dojíždění. A nejen to. Budete moci klást lektorovi i své otázky. Je to technicky velmi jednoduché – informace, jak se připojit, obdržíte včas od našeho zákaznického servisu e-mailem.