JUDr. Dominik Fojtů

JUDr. Dominik Fojtů se jako advokát zaměřuje zejména na soukromé právo. Věnoval se případům náhrady škody, stavebním projektům i právu společností. Jeho specialitou je problematika svěřenských fondů.

Další autoři

Václav Chvalovský

Václav Chvalovský strávil převážnou část své profesionální kariéry v oblasti vývoje a zavádění podnikových IS (včetně vývoje software) v ČR a v zahraničí (Anglie, USA). V polovině 60.let začal jako programátor, prošel postupně mnoha vedoucími funkcemi, mnoho let se věnoval řízení projektů a na začátku tohoto století, než se začal věnovat výlučně výuce na University of New York in Prague (UNYP), pracoval jako Business Development Executive pro společnost Volkswagen/ŠkodaAuto v oblasti IS.V současné době je zástupcem vedoucího katedry Business Administration na UNYP a působí rovněž na pražské Metropolitní univerzitě.

JUDr. Samuel Král

Samuel Král je seniorním advokátem v advokátní kanceláři ROWAN LEGAL a ve své více jak 7 leté praxi se zaměřuje zejména na právní poradenství v oblasti práva IT, kybernetické bezpečnosti, duševního vlastnictví, a uzavírání smluv. Jeho klienti jsou české a mezinárodní společnosti ze sektorů IT, on-line služeb, finančních služeb a výrobního průmyslu.

Martin Lukáč

Již při studiích na ekonomických fakultách ČZU a TUL se plně věnoval financím u mezinárodní telekomunikační společnosti. Z korporátních financí dostal příležitost při převzetí rodinné firmy působící ve finančním poradenství s tradicí od roku 1994. Od roku 2009 se plně věnuje poradenství ve financích v korporátním segmentu a to zejména rámcovým programům pro přispívání zaměstnavatele na produkty zaměstnanců a pojištění klíčových osob. Kromě toho řídí portfolia svých klientů zejména jednorázových investic a spořících programů.

Ing. Petr Rožek, Ph.D.

Petr Rožek je v současnosti jediným certifikovaným lektorem INCOTERMS 2020 v ČR. Je také autorem stejnojmenné publikace a zároveň výkonným ředitelem Svazu spedice a logistiky. Lektorsky se věnuje problematice Incoterms, dopravy a pojištění zásilek, a udržitelnému rozvoji v dopravě a logistice.

Mgr. Bc. Lucie Obrovská, Ph.D.

Lektorka je právnička Kanceláře veřejného ochránce práv, soustředí se na oblast diskriminace a problematiku školské legislativy, publikuje v oblasti antidiskriminačního práva, školské legislativy a dějin práva, věnuje se vzdělávání pedagogů a ředitelů škol.

Bc. Eva Brabcová