JUDr. Michaela Floriánová

Lektorka působí v advokátní kanceláři AD LEGES specializující se zejména na oblast práva obchodních společností. Specializuje se zejména na akvizice, budování holdingových struktur či spory mezi společníky. Měla možnost podílet se na složitějších korporátních transakcích typu IPO či přeshraničních přeměn.

Další oblastí její specializace je nastavení vnitřních vztahů ve společnosti a varianty řešení odpovědnostních rizik. Publikuje a přednáší v oblasti korporátního i obchodního práva.

Další autoři

Michal Štorek

Ing. Hana Landová

Ing. Hana Landová je ředitelka sekce rozvoje území Hospodářské komory České republiky.

Mgr. Marie Šebelová

Marie Šebelová je advokátkou zaměřující se na právo reklamní, autorského a právo osobních údajů.Poslední tři roky se také v praxi intenzivně věnuje cizineckému právu. Publikovala například v časopisech Marketing & Media, Strategie či Trend marketing a je autorkou publikace Autorské právo.

Mgr. Michaela Chytilová

Michaela Chytilová je českým a evropským patentovým zástupcem a soudní znalkyní v oboru patenty a vynálezy. Má dlouholetou praxi v oblasti ochrany průmyslových práv. Spolupracuje jako externí konzultant s řadou advokátních kanceláři a ve své praxi zastupovala velké korporace i malé živnostníky.V letech 2001-2010 byla zaměstnancem patentové kanceláře v Olomouci a v Praze. Od roku 2010 vede vlastní kancelář v Praze. Je členkou Komory patentových zástupců a Asociace prostředníků a rozhodců ve věcech duševního vlastnictví. Přednášela na VŠE. V rámci vlastního projektu FENOMÉN ZNAČKY dva roky pořádala spolu s Úřadem průmyslového vlastnictví úspěšně "Snídaně s předsedou". Ve své praxi zastupovala velké korporace i malé živnostníky. Spolupracuje jako externí konzultant s řadou advokátních kanceláří. Má řadu zkušeností ze mnoha vyhraných sporů.  

JUDr. Dominik Fojtů

JUDr. Dominik Fojtů se jako advokát zaměřuje zejména na soukromé právo. Věnoval se případům náhrady škody, stavebním projektům i právu společností. Jeho specialitou je problematika svěřenských fondů.

Michal Orság

Michal Orság je ředitelem vzdělávací organizace EDUkační LABoratoř, která je tvořena učiteli z praxe.Je propagátorem formativního hodnocení a vydavatelem publikací Co funguje ve třídě, Efektivní výukové nástroje či Zavádění formativního hodnocení. Se svým týmem se také zabývá řešením syndromu vyhoření u učitelů a popularizací učitelského povolání. Vystudoval Pedagogickou fakultu Univerzity Palackého, učil anglický jazyk na základní a střední škole a nyní se věnuje inovacím ve školství a vzdělávání.