Martin Lukáč

Již při studiích na ekonomických fakultách ČZU a TUL se plně věnoval financím u mezinárodní telekomunikační společnosti. Z korporátních financí dostal příležitost při převzetí rodinné firmy působící ve finančním poradenství s tradicí od roku 1994. Od roku 2009 se plně věnuje poradenství ve financích v korporátním segmentu a to zejména rámcovým programům pro přispívání zaměstnavatele na produkty zaměstnanců a pojištění klíčových osob. Kromě toho řídí portfolia svých klientů zejména jednorázových investic a spořících programů.

Další autoři

Ing. Eva Fialová

Působí na odboru územního plánování Ministerstva pro místní rozvoj ČR jako vrchní ministerský rada. Má za sebou bohatou publikační činnost v odborných časopisech a publikacích. Je členkou zkušební komise pro ověřování zvláštní odborné způsobilosti pro správní činnost územní plánování.

plk. Ing. Jiří Hošek

Jiří Hošek je náměstkem pro prevenci a civilní nouzovou připravenost HZS hl.m. Prahy s více než dvacetiletou praxí. Působí jako soudní znalec v oboru požární ochrany. Specializuje se na systém požární prevence v ČR, včetně znalosti právních předpisů stanovujících povinnosti státních orgánů, právnických a fyzických osob, postavení a působnost orgánů státní správy a samosprávy na úseku požární ochrany, jakož i postavení a povinnosti jednotek požární ochrany.

Antonín Šefčík

V uplynulých dvaceti letech se podílel na zavádění opatření v oblastech managementu bezpečnosti informací, ohodnocení aktiv, klasifikace dokumentů a informací, řízení fyzické bezpečnosti a bezpečnosti prostředí, bezpečnosti lidských zdrojů, řízení právních vztahů z hlediska bezpečnosti a krizového a havarijního plánování.V posledních patnácti letech projektově řídí projekty zavádění ISMS a implementaci bezpečnosti v informačních a komunikačních systémech. Je držitelem certifikátů Lead auditor ISMS dle ISO/IEC 27001, Lead auditor SMS dle ISO/IEC 20000 a je držitelem certifikátu PRINCE2 pro oblast projektového řízení.

PhDr. Miluše Vítečková, Ph.D.

Miluše Vítečková je původně učitelkou 1. stupně ZŠ, nyní působí jako odborná asistentka na PF JU v Českých Budějovicích, ale i jako lektor DVPP. V rámci oboru Učitelství pro mateřské školy vede semináře osobnostního a sociálního rozvoje, věnuje se tématu spolupráce školy s rodinou a dále začínajícímu učiteli.Zároveň je autorkou odborných článků a knih, ale i knih určených dětem. Realizuje výzkumné projekty, ale i projekty zaměřené na vzdělávání - je hlavní manažerkou již druhého velkého projektu určeného učitelům mateřských škol.

Jiří Nejedlý

Jiří Nejedlý působí jako interní trenér obchodního týmu Office DEPOT, s.r.o.CZ/SK a zároveň jako profesionální kouč a trenér v oblasti profesního rozvoje. Absolvent PřF UK Jiří Nejedlý disponuje 25 lety praxe v obchodních pozicích českých i mezinárodních firem (výpočetní a kancelářská technika, IT služby, drogistické zboží, luxusní psací potřeby, nábytek, kancelářské potřeby, materiál pro výtvarníky a restaurátory, reklamní předměty, outsourcing služeb). Jeho pracovní náplní bylo vedení a motivace obchodního týmu, péče o stávající klienty, získávání nových klientů, uzavírání objednávek, vyjednávání podmínek smluv, vymáhání pohledávek, prezentace služeb. 14 let působí zároveň jako interní trenér obchodních týmů a liniového a středního managementu společnosti Papirius a Office DEPOT s.r.o, v ČR a SR. Jeho pracovní náplní je zaškolování a rozvojový trénink obchodníků a ASM, individuální koučink v terénu a trénink liniového a středního managementu v oblasti vedení lidí a řízení změn.  Má vlastní trenérskou a koučovací praxi (10 let). Ve všech oblastech využívá nejnovější trendy v oblasti vzdělávání a svoje know-how, vycházející z 25 let zkušeností z českých i mezinárodních obchodních společností.

Robert Havránek

Robert Havránek působí jako produktový manažer ve společnosti Microsoft, kde má na starosti aplikační platformu, konkrétně produkty SQL Server a Windows Azure platformu.V předchozích letech působil v Microsoftu v oblasti rozvoje partnerů a partnerských programů a mimo Microsoft na různých pozicích v marketingu a managementu.