Mgr. Lukáš Hnilička

Mgr. Lukáš Hnilička je advokát, který se specializuje na oblast komunálního práva, tedy na poskytování právních služeb obcím. S tím se nerozlučně pojí téměř každodenní práce se zákonem o svobodném přístupu k informacím. Advokacii vykonává jako společník advokátní kanceláře - SHIELDS advokátní kancelář, s.r.o.

Lukáš si po škole vybral cestu advokacie a zkušenosti z praxe získával postupně ve dvou advokátních kancelářích. Tam mu byli svěřeni mj. klienti z řad obcí, díky čemuž intenzivně nahlédl do problematiky této oblasti. Oblíbil si ji natolik, že se na ni zaměřuje i nyní jako advokát. Lukáš tak měl možnost vést zajímavé projekty, bránit práva obcí v různých řízeních před soudy, zajišťovat uzavírání velkých stavebních veřejnoprávních smluv či vystupovat na zastupitelstvech svých klientů.

Další autoři

Mgr. Veronika Trakalová

Metodička Intrastatu v oddělení datové podpory zahraničního obchodu Českého statistického úřadu.

Bc. Zuzana Bartůšková

Je daňovou poradkyní a lektorkou s více jak patnáctiletou praxí.  Jako daňová poradkyně se zaměřuje především na malé a střední firmy a OSVČ. Od roku 2012 píše odborné články pro účetní i podnikatele. V oblasti daní a účetnictví působí jako lektorka téměř 10 let.

PhDr. Miroslava Schöffelová

Dr. Josef Černohlávek

Dr. Josef Černohlávek je advokát a rozhodce specializovaný na stavební právo a další právní obory. Působí jako advokát v rámci advokátní kanceláře Ürge & Černohlávek.

Ing. Radovan Mužík, MBA

Problematikou fleet managementu se zabývá 19 let na lokální i mezinárodní úrovni.V letech 2000-2010 působil jako Partner pro automobilový trh v globální analytické a poradenské firmě. V roce 2011 založil společnost Fleet Partners, která pomáhá českým firmám v optimalizaci nákladů na jejich mobilitu. Je autorem projektu AutaProFirmy, který přibližuje důležité know-how fleet managementu i středním a menším firmám. Soustředí se na problematiku TCO (řízení mobility podle celkových nákladů). Radovan studoval na FJFI ČVUT, obor jaderné inženýrství. V roce 2003 absolvoval studium MBA na Sheffield Hallam University.

Mgr. Jana Klapilová

Jana Klapilová vystudovala obor Anglistika-amerikanistika – Český jazyk a literatura na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy v Praze.Působí jako lektorka firemních kurzů se zaměřením na obecnou i obchodní angličtinu a jako vyučující předmětu Obchodní jazyk – angličtina na Provozně ekonomické fakultě Mendlovy univerzity v Brně. Jako překladatelka a externí redaktorka českých i anglických textů spolupracuje s různými subjekty, zejména s nakladatelstvím Academia v Praze a s Ústavem pro jazyk český a Filozofickým ústavem Akademie věd České republiky.