PaedDr. Pavlína Baslerová

Pavlína Baslerová během své více než třicetileté praxe pracovala jako učitelka na zvláštních školách pro tělesně postižené a slabozraké žáky, jako speciální pedagog v SPC, 16 let řídila speciální školu pro žáky s mentálním postižením od tří do 26 let. V současné době již čtvrtým rokem působí na Ústavu speciálně pedagogických studií v Olomouci, kde se zabývá především oblastí poradenství.

Je také zakládající členkou Asociace pracovníků SPC, kde 8 let vykonávala funkci předsedkyně asociace.

Další autoři

Mgr. Vít Holubec

Vít Holubec pracuje jako zástupce vedoucího oddělení koordinace sociálního zabezpečení na Ministerstvu práce a sociálních věcí ČR.Vít Holubec pracuje jako zástupce vedoucího oddělení koordinace sociálního zabezpečení na Ministerstvu práce a sociálních věcí ČR. V oblasti sociálního zabezpečení cizinců a migrujících osob působí od roku 2004, v letech 2007-2010 byl vyslán jako národní expert při Evropské komisi do Bruselu. Je odborníkem na právo EU v oblasti koordinace sociálního zabezpečení a dvoustranné smlouvy o sociálním zabezpečení sjednávané mezi ČR a dalšími zeměmi. Publikoval v odborných periodicích Bulletin komory daňových poradců, Národní pojištění, Práce a sociální politika.

Ing. Ilona Pechová

Ilona Pechová působí od roku 2004 jako vedoucí oddělení výrobků pro děti při Technickém a zkušebním ústavu stavebním.Je členkou Technické normalizační komise ČR (výrobky pro děti) a členkou pracovní skupiny WG 3 v rámci CEN/TC/52 (bezpečnost hraček). Koordinuje činnost českých autorizovaných osob podle NV č.19/2003 Sb., o technických požadavcích na hračky. Od roku 1999 se věnuje přednáškové činnosti pro výrobce a dovozce hraček, studenty vysokých škol, inspektory ČOI, pracovníky zkušební laboratoře z Litvy a pracovníky inspekčního orgánu Albánie.

Ing. Tomáš Čapek, CSc.

Odborný poradce pro potravinářství a zemědělství, majitel a jednatel společnosti UniConsulting.Vystudoval Českou zemědělskou univerzitu v Praze a poté působil jako odborný asistent a vedoucí skupiny předmětů týkajících se technologie zpracování zemědělských produktů. Po absolutoriu doktorandského studia sbíral zkušenosti v zahraničí i během odborných stáží v tuzemsku. V roce 1998 založil společnost UniConsulting a aktuálně zastává pozici jednatele a ředitele společnosti. Pod jeho vedením vyrostla společnost z pozice individuálního poradce v úspěšného poskytovatele komplexních služeb v oblasti bezpečnosti potravin, kvality produkce, zemědělství, obchodu.

Tomáš Volešák

Tomáš Volešák je revizní technik a OZO v prevenci rizik a požární ochrany.

Jan Rambousek

Mgr. Tomáš Jandáč, Ph.D.

Tomáš Jandáč je adiktologem Dětské a dorostové ambulance Kliniky adiktologie 1. LF UK a VFN a výzkumným pracovníkem Kliniky adiktologie 1. LF UK a VFN, kde se zabývá zejména problematikou cílové populace dětí a dospívajících s adiktologickými poruchami. Jako vysokoškolský pedagog vyučuje v programu adiktologie na 1. LF UK v Praze. V minulosti působil jako adiktolog a zástupce vedoucího v rezidenční Terapeutické komunitě Karlov pro mladistvé, mladé dospělé a pro matky s dětmi, dále pracoval jako lektor primární prevence pro základní a střední školy. Je členem několika tuzemských i mezinárodních odborných společností, v České asociaci adiktologů působí jako místopředseda, je členem Společnosti pro návykové nemoci ČLS JEP, podsekce Dětské a dorostové adiktologie SNN ČLS JEP, OSPRCH a ISSUP.