Logo AIVD
Konference

Setkání: Bez lepku, cukru i laktózy

Stravování pro osoby s dietním omezením zdravě a funkčně

Termín: 23. 11. 2019
Místo konání: Hotel Artemis****

Osoby s potravinovými alergiemi a intolerancemi řeší, co vše mohou jíst, co je pro ně nevhodné a čemu se musí přísně vyhýbat. Na internetu a mezi lidmi obecně panuje spousta mýtů – během setkání je všechny uvedeme na pravou míru. Odborníci na slovo vzatí vám předají všechny informace přehledně a jasně. Velký důraz budeme klást na čistě funkční využití potravin z hlediska zdraví, nečekejte žádnou „ezoterickou“ či „magickou“ omáčku okolo.

590 

bez DPH a expedičních nákladů.

Na toto školení již není možné se objednat.

V případě Vašeho zájmu o další konání vyplňte kontaktní formulář.


    Vaše osobní údaje zpracováváme v souladu s GDPR.


    Cíl konference

    Cílem setkání Bez lepku, cukru i laktózy je představit účastníkům jasnou a přehlednou formou veškerá specifika stravování s dietním omezením. Soustředit se budeme především na stravování bez cukru, lepku a laktózy. Fundovaní odborníci srozumitelnou formou představí nejčastější omyly, jež mez lidmi panují, a poradí, jak je napravit. Věnovat se budeme i specifickým požadavkům pro školní jídelny a další stravovací zařízení. 

    Během dne nezůstane stranou pečení a vaření – účastníci tak budou mít mnoho příležitostí ochutnat spoustu chutných recepcí. 

    Výhody konference:

    •  Získáte informace od odborníků – žádné „dohady na internetu“
    •  Poznáte nejčastější mýty ohledně stravování s dietním omezením
    •  Zjistíte, jak na prevenci negativních dopadů špatného stravování na zdraví účastníků
    •  Obdržíte praktické tipy a uvidíte odlehčené ukázky receptů naživo
    •  Osvojíte si funkční přístup k potravinám – žádné mystično kolem
    •  Budete mít možnost ochutnat širokou škálu potravin a receptů
    •  Dostanete balík praktických informací, ať už sami máte dietní omezení, nebo se o „free from“ stravu jenom zajímáte

    Více informací naleznete v obsahu setkání!

    Komu je setkání určeno                                 

    Lidem se stravovacím omezením, rodičům dětí se stravovacím omezením, školám a zástupcům školních jídelen, restauratérům, hoteliérům, zájemcům o zdravý životní styl a všem, kdo se zajímají o funkční stravu.

    Další informace

    V ceně setkání jsou podkladové materiály, vstup na všechny přednášky a nápoje v průběhu konference.

    Hlavní témata setkání (10:00-17:00)

    1) Stravování „free from“ – Kdy je pro vás nezbytné?

    2) Jak žít bez laktózy a cukru?

    3) Bezlepková dieta – nejčastější mýty a jak nechybovat

    4) Stravovací omezení ve školních jídelnách: Co vše si musí jídelny pohlídat a jaká práva mají rodiče

    5) Jak poznat skutečně zdravé potraviny od těch, co se tak jen tváří?

    6) Vaření a pečení „free from“ – na co si dát pozor, aby se vám těsto nerozpadlo pod rukama

    + možnost ochutnat širokou škálu potravin „free from“

    Mezi vystupujícími budou například

    • Ing. Petr Havlíček
       

      Patří k nejlepším a nejznámějším výživovým specialistům v České republice. Je absolventem Vysoké školy zemědělské v Brně obor zootechnika se specializací na potravinářské technologie. S výživou začal krátce po absolutoriu vysoké školy. Nejprve jako odborný konzultant ve společnosti HC Compact a následně ve společnosti Energus. Od roku 2001 je externím konzultantem společnosti Nutrend. S šéfredaktorkou časopisu Dieta Petrou Lamschovou napsal 6 knih, např. Jídlo jako životní styl I. – III., Superjídelníček a další.

    • Mgr. Martin Krobot

      Místopředseda České asociace nutričních terapeutů a odborný asistent Lékařské fakulty Masarykovy univerzity. Vlastnil ambulanci v Šumperku, kde se soustředil na potravinové alergie u dětí. Zabývá se dietním stravováním ve školních jídelnách.

    • Zuzana Komůrková 

      Vaření a pečení podle nejrůznějších receptů ji provází už od dětství. Velice ráda si dává nové cíle, poznává zajímavé chutě a originální způsoby přípravy jídel. Poslední roky pracuje s celiaky a lidmi s nesnášenlivostí lepku a pomáhá jim zejména po praktické stránce stravování bez lepku a s bezlepkovým vařením a pečením, které jsou výzvou pro každého kuchaře. Díky snaze se učit a zkoušet nové recepty nyní dokáže uspokojit chuťové pohárky i toho nejnáročnějšího strávníka. I zdravé jídlo musí chutnat. 

     

     

    Martina Jandová

    Martina Jandová je certifikovaná výživová poradkyně. Více jak 8 let se specializuje nejen na tvorbu redukčních jídelníčků, ale sestavuje stravovací plány pro diabetiky, celiaky, děti a těhotné a kojící ženy. Není zastáncem žádných zázračných diet, ani speciálních výživových doplňků. Jejím hlavním cílem je naučit své klienty novému životnímu stylu, jiným stravovacím návykům a tím přispět ke snížení váhy, zlepšení fyzické kondice a hlavně k upevnění zdraví a osobní pohody.  Pořádá semináře pro veřejnost ale i pro děti ve školách a školkách. Přispívá svými články do časopisů Dieta, MF Dnes - Ona Dnes, Blesk zdraví, portálu www.prozeny.cz,  vidět ji můžete např. v pořadu Sama doma na ČT1, TV Nova - pořad Maminy s rozumem nebo slyšet v Radiu Český rozhlas Hradec Králové.    

    Mgr. Martin Krobot

    Místopředseda České asociace nutričních terapeutů a odborný asistent Lékařské fakulty Masarykovy univerzity.  Vlastnil ambulanci v Šumperku, kde se soustředil na potravinové alergie u dětí. Zabývá se dietním stravováním ve školních jídelnách.

    Ing. Petr Havlíček

    Patří k nejlepším a nejznámějším výživovým specialistům v České republice. Je absolventem Vysoké školy zemědělské v Brně obor zootechnika se specializací na potravinářské technologie. S výživou začal krátce po absolutoriu vysoké školy. Nejprve jako odborný konzultant ve společnosti HC Compact a následně ve společnosti Energus. Od roku 2001 je externím konzultantem společnosti Nutrend. S šéfredaktorkou časopisu Dieta Petrou Lamschovou napsal 6 knih, např. Jídlo jako životní styl I. - III., Superjídelníček a další.

    Zuzana Komůrková

    Vaření a pečení podle nejrůznějších receptů ji provází už od dětství. Velice ráda si dává nové cíle, poznává zajímavé chutě a originální způsoby přípravy jídel. Poslední roky pracuje s celiaky a lidmi s nesnášenlivostí lepku a pomáhá jim zejména po praktické stránce stravování bez lepku a s bezlepkovým vařením a pečením, které jsou výzvou pro každého kuchaře. Díky snaze se učit a zkoušet nové recepty nyní dokáže uspokojit chuťové pohárky i toho nejnáročnějšího strávníka. I zdravé jídlo musí chutnat. 

    Hotel Artemis****

    Akce se koná v prostorách luxusního 4* hotelu Artemis, který je součástí hotelového komplexu (společně s hotely Olympik a Tristar). Hotel se nachází nedaleko stanice metra Invalidovna linky B.

    Adresa:

    U Sluncové 71/14,

    180 00 Praha 8

    Doprava:

    Metrem do stanice Invalidovna (linka B), poté asi 5 minut pěšky.

    Tramvají č. 3 nebo 8 do zastávky Invalidovna, poté asi 4 minuty pěšky.

    Autem – parkovat lze na placeném parkovišti přímo před hotelem.

    Přečtěte si více informací o hotelu.

    Místo konání je bezbariérově přístupné.

    Mapa

    Také doporučujeme