Cíl konference
Cílem setkání Bez lepku, cukru i laktózy je představit účastníkům jasnou a přehlednou formou veškerá specifika stravování s dietním omezením. Soustředit se budeme především na stravování bez cukru, lepku a laktózy. Fundovaní odborníci srozumitelnou formou představí nejčastější omyly, jež mez lidmi panují, a poradí, jak je napravit. Věnovat se budeme i specifickým požadavkům pro školní jídelny a další stravovací zařízení.
Během dne nezůstane stranou pečení a vaření – účastníci tak budou mít mnoho příležitostí ochutnat spoustu chutných recepcí.
Výhody konference:
- Získáte informace od odborníků – žádné „dohady na internetu“
- Poznáte nejčastější mýty ohledně stravování s dietním omezením
- Zjistíte, jak na prevenci negativních dopadů špatného stravování na zdraví účastníků
- Obdržíte praktické tipy a uvidíte odlehčené ukázky receptů naživo
- Osvojíte si funkční přístup k potravinám – žádné mystično kolem
- Budete mít možnost ochutnat širokou škálu potravin a receptů
- Dostanete balík praktických informací, ať už sami máte dietní omezení, nebo se o „free from“ stravu jenom zajímáte
Více informací naleznete v obsahu setkání!
Komu je setkání určeno
Lidem se stravovacím omezením, rodičům dětí se stravovacím omezením, školám a zástupcům školních jídelen, restauratérům, hoteliérům, zájemcům o zdravý životní styl a všem, kdo se zajímají o funkční stravu.
Další informace
V ceně setkání jsou podkladové materiály, vstup na všechny přednášky a nápoje v průběhu konference.
Hlavní témata setkání (10:00-17:00)
1) Stravování „free from“ – Kdy je pro vás nezbytné?
2) Jak žít bez laktózy a cukru?
3) Bezlepková dieta – nejčastější mýty a jak nechybovat
4) Stravovací omezení ve školních jídelnách: Co vše si musí jídelny pohlídat a jaká práva mají rodiče
5) Jak poznat skutečně zdravé potraviny od těch, co se tak jen tváří?
6) Vaření a pečení „free from“ – na co si dát pozor, aby se vám těsto nerozpadlo pod rukama
+ možnost ochutnat širokou škálu potravin „free from“
Mezi vystupujícími budou například
- Ing. Petr Havlíček
Patří k nejlepším a nejznámějším výživovým specialistům v České republice. Je absolventem Vysoké školy zemědělské v Brně obor zootechnika se specializací na potravinářské technologie. S výživou začal krátce po absolutoriu vysoké školy. Nejprve jako odborný konzultant ve společnosti HC Compact a následně ve společnosti Energus. Od roku 2001 je externím konzultantem společnosti Nutrend. S šéfredaktorkou časopisu Dieta Petrou Lamschovou napsal 6 knih, např. Jídlo jako životní styl I. – III., Superjídelníček a další.
- Mgr. Martin Krobot
Místopředseda České asociace nutričních terapeutů a odborný asistent Lékařské fakulty Masarykovy univerzity. Vlastnil ambulanci v Šumperku, kde se soustředil na potravinové alergie u dětí. Zabývá se dietním stravováním ve školních jídelnách.
- Zuzana Komůrková
Vaření a pečení podle nejrůznějších receptů ji provází už od dětství. Velice ráda si dává nové cíle, poznává zajímavé chutě a originální způsoby přípravy jídel. Poslední roky pracuje s celiaky a lidmi s nesnášenlivostí lepku a pomáhá jim zejména po praktické stránce stravování bez lepku a s bezlepkovým vařením a pečením, které jsou výzvou pro každého kuchaře. Díky snaze se učit a zkoušet nové recepty nyní dokáže uspokojit chuťové pohárky i toho nejnáročnějšího strávníka. I zdravé jídlo musí chutnat.