Logo AIVD
Živé vysílání

Pro školní jídelny: Nové povinnosti pro přípravu jídel v roce 2024/2025

Jak na změny v dietním stravování a ve spotřebním koši v praxi

Termín: 10. 6. 2024
Místo konání: Online – živý přenos

Školní stravování prochází významnými změnami. Jaká nová pravidla se na vás vztahují, pokud vaříte pro žáky s celiakií, diabetem či potravinovou intolerancí? Co musí obsahovat lékařské potvrzení a kdo jej smí vydat? Jak správně nakládat s pokrmy, které si žáci přinesou z domova? A pozor, již od 1. 1. 2025 se budete řídit novým spotřebním košem. Odzvoní polotovarům i vysoce průmyslově zpracovaným potravinám. Jaká budou nová výživová doporučení? Co platí pro děti s odkladem? Vše podrobně a prakticky rozebereme na živém vysílání.

4 490 

bez DPH.

Na toto školení již není možné se objednat. V případě Vašeho zájmu o další konání, kontaktujte náš zákaznický servis. Děkujeme.


Důležitá informace:

Toto živé vysílání můžete hradit z nových šablon OP JAK. Rozsah činí 4 vyučovací hodiny.

Cíl živého vysílání

Cílem živého vysílání je seznámit účastníky s aktuálními požadavky a právními předpisy o vedení školní jídelny a připravit je na významné změny. Představíme si národní i nadnárodní legislativní požadavky a nejnovější metodiku poskytování dietní stravy v rámci školního stravování. Zaměříme se na povinné náležitosti lékařských potvrzení i spolupráci s nutričním odborníkem. Představíme si také převratné změny ve spotřebním koši, které se budou týkat škol již v roce 2025. V neposlední řadě upozorníme na nejčastější nedostatky zjištěné ve školních kuchyních kontrolami z Krajské hygienické stanice.

Podívejte se na konkrétní program semináře.

Komu je živé vysílání určeno

Živé vysílání je určeno především vedoucím školních jídelen a osobám odpovědným za provoz a kvalitu školního stravování. Důležité informace přinese také ředitelům škol mateřských, základních i středních.

Další informace

Jako účastník živého vysílání obdržíte CERTIFIKÁT o jeho absolvování, který můžete využít ve svém CV. V ceně jsou podkladové materiály v elektronické podobě a záznam online semináře. Podrobnosti ke konání školení od nás obdržíte nejpozději den předem, a to formou e-mailové rozesílky.

Program živého vysílání 9:0012:00 (4 vyučovací hodiny)

NOVĚ: Jak splnit požadavky nové metodiky pro dietní stravování (donáška a dovoz jídla)

  • Postupy a pravidla v případě přípravy dietní stravy přímo ve škole
  • Co musí obsahovat lékařské potvrzení a kdo jej smí vydat?
  • Co podléhá schvalování a kdo je nutričním odborníkem?

NOVĚ: Připravované změny ve spotřebním koši:

  • Nová výživová doporučení
  • Nové povinnosti při přípravě jídel, výběru surovin i frekvenci jejich používání

Ing. Kateřina Pilařová, DiS.

Kateřina Pilařová je vedoucí oddělení hygieny a mládeže Krajské hygienické stanice Středočeského kraje.

Online – živý přenos

Místo konání:

Živé vysílání je interaktivní online seminář, jehož přenos budete sledovat na svém PC, notebooku nebo tabletu - pohodlně ve vaší kanceláři nebo doma bez nutnosti jakéhokoli dojíždění. A nejen to. Budete moci klást lektorovi i své otázky. Je to technicky velmi jednoduché – informace, jak se připojit, obdržíte včas od našeho zákaznického servisu e-mailem.


Také doporučujeme