Andrea Pavelcová

Andrea Pavelcová působí v advokátní kanceláři eLegal, kde se věnuje hlavně právu v e-commerce a marketingu. Obojímu rozumí nejen z hlediska zákonů, ale také z praxe – sama už rozjela několik úspěšných projektů a e‑shopů. V eLegal nejčastěji tvoří smlouvy agentur a klientů s grafiky, fotografy, modely nebo influencery, nastavuje soutěžní podmínky na web i sociální sítě, sepisuje obchodní podmínky pro e‑shopy, pomáhá s tahanicemi o domény. Zároveň o tom všem často přednáší na konferencích či školí ve firmách.

Další autoři

Jarmila Kotrbová

Petr Karkovský

Petr Karkovský, člen Komory logistických auditorů ČR, je poradcem a auditorem logistiky se zaměřením na oblasti interní logistiky, řízení zásob a plánování výroby.Působil dlouhou dobu ve středním i vrcholovém managementu v potravinářské oblasti. V nadnárodní potravinářské společnosti  získal řadu praktických zkušeností v oblasti projektového řízení a Balance Scorecard. V současnosti je také členem České asociace interim managementu. 

Mgr. Tomáš Čermák

Tomáš Čermák je advokátem a působí v advokátní kanceláři Weinhold Legal od roku 1999. Je vedoucím pobočky Weinhold Legal v Brně.Je zodpovědný především za projekty týkající se fúzí a akvizicí a hospodářské soutěže. Má také zkušenosti v oblasti obchodního a pracovního práva a účastnil se řady rozsáhlých právních projektů. Mezi jeho klienty patří významné slovenské i mezinárodní společnosti jako např. ProLogis, Microsoft, ExxonMobil/ESSO, RWE, CME, OHL, Hella, Sita a Enel.

Jan Petr

Jan Petr se věnuje digitalizaci už třicet let. Byl přitom, když Software602 prodal stotisíc textových editorů, byl prvním zaměstnancem a zároveň ředitelem firmy EDITEL, která realizovala projekty elektronické bankovnictví a EDI. Byl partnerem firmy Deloitte pro Management Consulting. Následně se vrátil do Software602 jako ředitel a byl při spuštění Datových schránek i CzechPOINT. Pracoval na Magistrátu hlavního města Prahy jako ředitel sekce digitalizace a řízení. V současné době pracuje v Digitální a informační agentuře v odboru hlavního architekta a koordinuje činnost zavádění Zákona 12/2020 Sb. o právu na digitální služby.

JUDr. Nataša Randlová, Ph.D.

Nataša Randlová je partnerem advokátní kanceláře Randl Partners, která získala v roce 2016 ocenění Právnická firma roku v kategorii Pracovní právo.Nataša Randlová se specializuje na přechod práv a povinností z pracovněprávních vztahů, ukončování pracovních poměrů a další. Časopis Forbes pak zařadil Natašu Randlovou mezi 50 nejvlivnějších českých žen.

Ing. Václav Stárek

Ing. Václav Stárek je prezidentem Asociace hotelů a restaurací ČR, kde se zabývá primárně strategií a řízením politiky a činnosti Rady a Prezidia AHR ČR.Ing. Václav Stárek je prezidentem Asociace hotelů a restaurací ČR, kde se zabývá primárně strategií a řízením politiky a činnosti Rady a Prezidia AHR ČR. Dále zaštiťuje vnější vztahy s veřejnými institucemi, ministerstvy, SOCR, CzechTourismem apod. Činný je také v rámci HOTREC. Poskytuje metodickou podporu v oblasti legislativy. Dále je i viceprezidentem Svazu obchodu a cestovního ruchu.