Bc. Renáta Valentová

Renáta Valentová v současné době pracuje na pozici finanční ředitelky společnosti zabývající se marketingovým výzkumem v ČR a SR.

Renáta Valentová v současné době pracuje na pozici finanční ředitelky společnosti zabývající se marketingovým výzkumem v ČR a SR. Působila několik let jako daňový specialista v mezinárodní poradenské společnosti, kde se mimo jiné věnovala odborné publikační a lektorské činnosti. V oblasti účetnictví a daní působí 15 let. Je členkou Komory daňových poradců ČR.

Další autoři

PhDr. Helena Franke, Ph.D.

PhDr. Helena Franke, Ph.D. pracovala v neziskové organizaci Otevřená společnost, o.p.s.jako koordinátorka projektu Rovnost 2.0. V současnosti působí jako školní psycholožka na soukromé ZŠ Univerzum v Praze, vyučuje psychologii na Akcent College a externě spolupracuje s PedF UK na výzkumu jazykových schopností romských dětí. Věnuje se také výzkumu a poradenské činnosti v oblasti rodiny, rodinné terapie a psychosomatických onemocnění.

Ing. Ondřej Salák CISM

Ondřej Salák v současnosti pracuje jako konzultant bezpečnosti informací ve společnosti NEXT GENERATION SECURITY SOLUTIONS s.r.o.Ondřej Salák v současnosti pracuje jako konzultant bezpečnosti informací ve společnosti NEXT GENERATION SECURITY SOLUTIONS s.r.o. V uplynulých dvanácti letech se podílel na projektech implementace nástrojů kybernetické bezpečnosti, návrhu a dodávky informačních systémů a hardware pro datová centra, migrace dat mezi datovými sklady, zavádění ISMS spolu se zaváděním opatření v oblastech managementu bezpečnosti informací, řízení fyzické bezpečnosti a bezpečnosti prostředí a projektech zabývajících se vysokou dostupností. V posledních dvou letech projektově řídil zavádění ISMS a implementaci bezpečnosti v informačních a komunikačních systémech. V posledních šesti letech se podílí na projektech zavádění a úpravy systémů řízení bezpečnosti v souladu se zákonem č. 181/2014 Sb., o kybernetické bezpečnosti a navazující vyhláškou NBÚ.

Ing. Vladimír Vaněk

Vladimír Vaněk pracuje na pozici obchodního ředitele ve firmě Poski.com.Kromě obchodní činnosti u klientů, kde získává postřehy z terénu, je jeho specializací internetová reklama a poradenství v on-line problematice. V poradenství využívá svoje několikaleté zkušenosti ze společnosti Seznam.cz, na který se na semináři podrobněji zaměří.

JUDr. Simona Bílá, Srníková

JUDr. Simona Bílá Srníková vystudovala Právnickou fakultu univerzity Karlovy.Po absolvování praxe justičního čekatele působila sedm let jako soudce okresního soudu se zaměřením na občanské a rodinné právo. Počínaje od roku 2007 je samostatnou advokátkou a od ledna 2009 rovněž akreditovanou mediátorkou Asociace mediátorů ČR. V roce 2008 absolvovala Komplexní výcvik mediace (AMČR) a v roce 2009 Výcvik mediace spotřebitelských sporů. Následně působila jako mediátor spotřebitelských sporů v rámci Projektu mimosoudního řešení spotřebitelských sporů pořádanému Ministerstvem průmyslu a obchodu ČR ve spolupráci s Hospodářskou komorou ČR, Rozhodčím soudem při Hospodářské a Agrární komoře ČR, Asociací mediátorů ČR a Spotřebitelskými sdruženími. V roce 2012 absolvovala Kurs mediace pořádaný Českou advokátní komorou a od roku 2014 je zapsána v seznamu mediátorů vedeném Ministerstvem spravedlnosti ČR.

Bc. Viktoryia Saprykina

Viktoryia Saprykina vystudovala obor Lektorství ruského jazyka a Češtinu pro cizince a obor Překladatelství a tlumočnictví ruského jazyka na Filozofické fakultě Masarykovy univerzity v Brně.Působí jako lektorka firemních kurzů se zaměřením na obecnou, právní a obchodní ruštinu a jako lektorka češtiny pro cizince na VUT v Brně. Vyučuje také ruský jazyk na Provozně ekonomické fakultě Mendlovy univerzity v Brně. Jako soudní překladatelka ruského jazyka spolupracuje se stáními orgány (Krajský soud v Brně, Policie ČR aj.) a s různými subjekty spolupracujícími s Ruskou federací a zeměmi SNS.

Mgr. Bc. Eliška Wellech, LL.M.

Eliška Wellech působí jako advokátka, lektorka, poradce školám a školským zařízením. Dlouhodobě se věnuje problematice školství a pomoci školám a školským zařízením v oblastech školského, pracovního, správního a občanského práva. Specializuje se na správné použití právních předpisů při řízení škol a školských zařízení. Ve školství se pohybuje již mnoho let nejen v oblasti právního poradenství, zkušenosti má i dlouhodobého působení jako učitelka na základní a střední škole.Vystudovala Fakultu sociálních studií Masarykovy univerzity v oboru Mezinárodní vztahy a Právnickou fakultu Masarykovy univerzity oboru Právo a právní věda. Od ukončení studií působí v advokacii. Je autorkou a spoluautorkou publikací k novému občanskému zákoníku.