Ing. Eva Fialová

Působí na odboru územního plánování Ministerstva pro místní rozvoj ČR jako vrchní ministerský rada. Má za sebou bohatou publikační činnost v odborných časopisech a publikacích. Je členkou zkušební komise pro ověřování zvláštní odborné způsobilosti pro správní činnost územní plánování.

Další autoři

Ing. Bc. Alena Paukrtová

Alena Paukrtová vystudovala Vysokou školu ekonomickou v Praze a krátce po jejím absolvování pracovala v podnikové sféře.Poté přešla na Odborový svaz KOVO, nejdříve jako specialista poradenského střediska pro Prahu a Středočeský kraj. Od roku 2005 pracuje centrále OS KOVO, konkrétně na úseku odborové politiky, kde působí jako specialista pro kolektivní vyjednávání a mzdy s přesahem do oblasti pracovního a sociálního práva. V roce 2010 absolvovala bakalářské studium na Vysoké škole aplikovaného práva v Praze, obor Právo sociálního zabezpečení. Spolupracovala na několika odborových publikacích s tématikou kolektivního vyjednávání a sociálního dialogu. Průběžně publikuje odborné články v odborovém tisku, především na téma odměňování, kolektivní vyjednávání, sociální dialog a sociální politika. Přednáší v rámci OS KOVO a ČMKOS, nejčastěji na téma odměňování.

PaedDr. Jana Havlová

Jana Havlová řadu let pracovala jako učitelka MŠ.Je autorkou projektu Svobodná Komenského škola a spoluautorkou Kurikula podpory zdraví v MŠ. Zastávala funkci ředitelky Církevní ZŠ a MŠ Archa v Petroupimi a nyní působí jako odborná asistentka katedry primární pedagogiky PedF UK.

Ing. Zdeněk Šenovský

V roce 1987 absolvoval VUT Brno, obor Přístrojová technika.Od roku 1996 se zabývá problematikou posuzování shody strojních zařízení, nejprve jako zaměstnanec ZPS Zlín, od roku 2004 jako OSVČ a od roku 2009 jako autorizovaný inspektor pro strojní zařízení TÜV SÜD Czech.

Ing. Peter Gallovič

Peter Gallovič je odborníkom v oblasti odpadového hospodárstva.Vysokoškolské štúdium absolvoval na Vysokej školy technickej v Košiciach. Pracoval v ako banský geológ a od roku 1991 sa venuje problematike odpadového hospodárstva najprv na Okresnom úrade životného prostredia Košice - okolie, neskôr v súkromnej sfére. V rokoch 2002 – 2007 bol riaditeľom odboru odpadové hospodárstva na Ministerstva životného prostredia SR. Od roku 2007 pôsobil v rôznych manažérskych pozíciách. V súčasnosti už tretí rok pracuje v poradensko-konzultačnej firme pôsobiacej v oblasti životného prostredia. Venuje sa lektorskej a publikačnej činnosti. Je spoluautorom viacerých odborných publikácii z oblasti legislatívy v odpadovom hospodárstve. Je odborne spôsobilá osoba pre autorizované činnosti a osoba oprávnená na vydávanie odborných posudkov pre odpadové hospodárstvo. Je externým odborným posudzovateľom projektov z fondov EÚ.

Ing. Petr Šulc

Petr Šulc vystudoval vodní hospodářství na Fakultě stavební ČVUT a specializoval se na oblast ochrany životního prostředí.Je výkonným ředitelem společnosti sfe consulting s.r.o. a Svazu průmyslu druhotných surovin ČR. Již řadu let působí jako poradce pro firemní ekologii. Zabývá se zejména problematikou odpadového hospodářství, ale i další ekologickou agendou. Získal cenné odborné i manažerské zkušenosti v oblasti technické ochrany životního prostředí, včetně problematiky krizového řízení. Díky svému působení ve veřejné správě zná rozhodovací procesy orgánů veřejné správy a dovede efektivně komunikovat se správními úřady.

Ing. David Pech

David Pech ukončil inženýrské studium na ČVUT v Praze, Fakultě stavební.Je specialista na technické zařízení budov a na úsporu energie v budovách. Od roku 2008 je zapsán do Seznamu energetických auditorů. V současné době působí na pozici vedoucího oddělení energetiky v rámci střediska energetiky a životního prostředí. Ve společnosti CITYPLAN spol. s r.o. se zabývá problematikou úspor energie, energetické náročnosti budov, obnovitelných a environmentálně šetrných zdrojů energie. Doposud se podílel na zpracování řady energetických auditů, studií, podnikatelských záměrů a mezinárodních projektů v oblasti obnovitelných zdrojů energie.