Ing. Michal Obrusník

Michal Obrusník je dlouholetým zaměstnancem veřejné správy s lektorskými zkušenostmi.

Zabývá se řízením, metodikou, kontrolní činností a opravnými prostředky v oblasti správy místních poplatků. Účastní se připomínkových řízení novel právních předpisů s vazbou na správu místních poplatků. Procesní postupy dle daňového řádu využívá i v agendách řízení o porušení rozpočtové kázně a výkonu daňových exekucí.

Další autoři

Iva Uverićová

Mgr. Martin Rejmíš

Martin Rejmíš je ředitelem Evropské rozvojové agentury se zkušenostmi s realizací řady projektů ze strukturálních fondů EU.Absolvoval magisterský program Evropská studia na Univerzitě Karlově. V předchozím programovém období (2007-2013) působil v soukromém i neziskovém sektoru, kde se věnoval návrhům a realizaci projektů v rámci ESF (OP LZZ, OP VK, OP PA) a mezinárodních programech (PROGRESS, Leonardo da Vinci, Norské fondy, Švýcarsko-česká spolupráce, Evropa pro občany, OP Nadnárodní spolupráce) v oblastech sociálních inovací, vzdělávání, spolupráce měst a regionálního rozvoje. V současné době působí skrze Institut pro regionální rozvoj, o. p. s., jako odborný garant střediska Europe Direct v Bruntále a podílí se na přípravě významných projektů v sociální oblasti pro státní sektor na nadcházející období (2014-2020). 

Ing. Petr Ort, Ph.D.

Petr Ort pracuje jako výkonný ředitel znaleckého ústavu American Appraisal, s.r.o.Má také bohaté zkušenosti jako vedoucí sekce znalectví certifikačního orgánu 3022 a vedoucí autor cenové mapy České republiky. Je autorem více než dvaceti monografií, problematikou nemovitostí se zabývá více než dvacet let. Profesní zkušenosti načerpal v American Appraisal, ltd., USA, největší světové společnosti pro oceňování nemovitostí, ale i v Komerční bance. Od roku 1994 vyučuje oceňování majetku na vysoké škole.

Ing. Petr Tomeš

Daňový poradce Ing.Petr Tomeš působí na pozici Associate Partner ve společnosti Rödl & Partner.

Mgr. František Nonnemann

Mgr. František Nonnemann působí jako konzultant v oblasti compliance a řízení rizik zejména ve finančním sektoru. Je aktivním členem Výboru Spolku pro ochranu osobních údajů.

Ing. Henrieta Hrablik, – Chovanová, Ph.D.

Henrieta Hrablik Chovanová je odborníčka v oblasti projektového riadenia a operačnej analýzy.Vysokoškolské štúdium ukončila na STU MTF so sídlom v Trnave v odbore manažment priemyselných podnikov. Doktorandskú prácu obhajovala v odbore podnikový manažment na tému zlepšovania úrovne zrelosti projektového riadenia v priemyselných podnikoch na Slovensku, ktorá bola ocenená ako najlepšia doktorandská dizertačná práca na MTF za rok 2009. Od roku 2004 je úspešnou lektorkou vzdelávania v projektovom manažmente (manažment podnikov, operačná analýza, simulácia v projektovom riadení (program PMF), projektové riadenie (maturity models: OPM3, PMMM, atď.).