Ing. Michal Čejka

Ing. Michal Čejka je člen pracovní skupiny ministerstva průmyslu a obchodu k přípravě vyhlášky č. 264/2020 Sb.

Je odborným konzultantem v oblasti energeticky úsporných projektů a obnovitelných zdrojů energie ve společnosti PORSENNA o.p.s. a technickým specialistou aliance Šance pro budovy. Podílí se na přípravě programů podpory (OPŽP, NZÚ, OPPIK, IROP) a přípravě legislativy v oblasti energetické náročnosti budov. Dále pracuje jako externí konzultant ministerstva životního prostředí a státního fondu životního prostředí.

Další autoři

Ing. Jiří Košulič

Jiří Košulič je předsedou představenstva a generálním ředitele akciové společnosti RTS, která pro zadavatele administruje ročně přes 200 veřejných zakázek.Je členem představenstva Svazu podnikatelů ve stavebnictví v ČR a předsedou expertní skupiny pro ceny a veřejnou zakázku. Je spoluautorem Všeobecných obchodních podmínek pro zhotovení stavby.

Mgr. Petra Dolejšová

Petra Dolejšová je advokátkou a jednatelkou AK eLegal. Specializuje se na právo v oblasti marketingu, médií, GDPR a na ochranu duševního vlastnictví.  Za svou praxi již proškolila přes 10 tisíc začínajících i zkušených podnikatelů ve výše uvedených oblastech. V oblasti GDPR často řeční na akcích určených pro odborníky i laiky, je autorkou řady článků k této problematice, jak v právně, tak podnikatelsky a marketingově zaměřených médiích. V advokátní praxi pomohla nastavit firemní procesy v oblasti zpracování osobních údajů více než osmdesáti českým i zahraničním subjektům.

Bc. Radim Vašíček

Radim Vašíček pracuje na pozici SEO Product Managera ve firmě Poski.com.s.r.o. Už několik let se věnuje problematice SEO. Své zkušenosti získané optimalizací velkého množství webů, by rád předal dále.

doc. RNDr. Václav Sedláček, CSc.

Václav Sedláček přednáší na Rašínově vysoké škole a od roku 2009 externě vede katedru informatiky ZMVŠ v Třebíči.Dále působí jako auditor OSMS, ITMS. Je konzultantem, manažerem a auditorem kvality. Průběžně publikuje a recenzuje odborné i populárně naučné příspěvky. Mezi další oblasti, jimiž se zabývá, patří matematická informatika, zejména teorie automatů a formálních jazyků, metody konstrukce kompilátorů, informační systémy, umělá inteligence, bezpečnost informací, řízení rizik, management služeb informačních technologií. S Nakladatelstvím Forum spolupracuje na pozici editora a autora publikace Nástroje IT manažera.

Jaromír Kuba

Jaromír Kuba je soudním znalcem IT (ICT).Jaromír Kuba je soudním znalcem v oboru kybernetika. Věnuje se auditům kybernetické bezpečnosti, IT forenzní analýze, aktivně se zabývá i vývojem programů pro Windows a Linux a problematikou webových aplikací se zaměřením na webové prezentace a jejich soulad s legislativou. O počítačové bezpečnosti a IT obecně publikuje. Je autorem řady projektů od poskytovatele VPN služeb po ubytovací portály. Spolupracuje s firmami, obcemi i úřady, je externím spolupracovníkem Úřadu pro ochranu osobních údajů.

Ing. Monika Pidrmanová

Monika Pidrmanová vystudovala Technickou univerzitu v Liberci.Od roku 2001 se věnuje projektovému řízení. Je členem Komory projektových manažerů a má certifikaci IPMA B. V rámci svého prvního projektu ve veřejném sektoru vedla implementaci nemocničního informačního systému, následovaly projekty pro České dráhy a Českou poštu a další organizace. V roce 2010 se zaměřila na integrovaný záchranný systém. V této oblasti působí dodnes. Kromě projektového managementu má i několikaleté zkušenosti s liniovým řízením asi 30 osob, zejména vývojářů, ale i skupiny projektových manažerů.