Ing. Veronika Lencová, MBA

Veronika Lencová je profesionální lektorka, koučka a spisovatelka. Vymýšlí a realizuje on-line strategie na LinkedIn a tvoří on-line vzdělávací programy. Vytváří a vyučuje myšlenkové mapy a myšlenkové mapy v businessu.

Vystudovala řadu škol: Jihočeskou univerzitu, ESMA, Praha/Barcelona, EPI – Evropský polytechnický institut, IPFM – Institute for Industrial and Financial Management, VŠE v Praze, Fakultu managementu v Jindřichově Hradci. Dlouholeté profesní zkušenosti získala na pozici finanční ředitelky a konzultantky několika firem.

Další autoři

Mgr. Miloslav Hubatka

Miloslav Hubatka vystudoval Ústav pedagogických věd Filozofické fakulty Masarykovy univerzity. Přes dvacet let pracoval ve školství, z toho 10 let jako ředitel základní školy se zaměřením na moderní technologie a rozvoj nadání a talentu dětí.Zabývá se oblastmi, které se týkají rozvoje nadání a potenciálu dětí a moderními technologiemi ve výuce a rozvoji managementu škol. V současné době se věnuje lektorské, mentorské, poradenské a publikační činnosti. Založil a vede portály zaměřené na rozvoj nadání dětí (www.nadanedite.cz) nebo využití myšlenkových map (www.mindmaps.cz) a mnohé další.

Mgr. Miluše Vondráková

Vedoucí metodička pro primární a preprimární vzdělávání ve společnosti EDULAB.Lektorskou a metodickou činností navazuje na svou dlouholetou praxi v předškolním a základním vzdělávání. Je spoluautorkou odborných metodických příruček Školka hrou, odborně zastřešuje a koordinuje činnost metodických center pro předškolní vzdělávání, vystupuje na odborných konferencích a seminářích.

Mgr. Ing. Jan Strakoš

Právník s mnohaletými zkušenostmi v oblasti správního trestání, který publikuje na téma přestupkového práva v časopisech Správní právo a Veřejná správa. Od roku 2020 působí na Ministerstvu průmyslu a obchodu.Je autorem Praktického komentáře k zákonu o některých přestupcích a spoluautorem několika dalších publikací. Absolvoval Fakultu právnickou Západočeské univerzity v Plzni a Fakultu životního prostředí České zemědělské univerzity v Praze. V letech 2011-2019 působil na Ministerstvu vnitra. Od r. 2020 působí na Ministerstvu průmyslu a obchodu. Účastní se zasedání poradního sboru ministra vnitra ke správnímu řádu a správnímu trestání.

JUDr. Michal Žižlavský

Michal Žižlavský je expert na správu korporací, restrukturalizaci a insolvenci. Je vedoucím partnerem advokátní kanceláře ŽIŽLAVSKÝ a společnosti AS ZIZLAVSKY (počtem insolvenčních správců největší v České republice).JUDr. Michal Žižlavský získal jako první v České republice zvláštní povolení k řešení úpadku korporací a finančních institucí. Pracuje na nejvýznamnějších případech korporátních úpadků (OKD, Vítkovice, Sazka). V minulosti působil jako soudce. Je členem představenstva České advokátní komory a předsedou Rady expertů Asociace insolvenčních správců. Působí jako člen senátu Nejvyššího správního soudu pro kárné delikty soudců. Je členem Legislativní rady vlády České republiky. Získal celojustiční ocenění Právník roku 2017 v kategorii JUDr insolvenční právo.

Ing. Petr Budiš, Ph.D.

Petr Budiš je generálním ředitelem společnosti První certifikační autorita, a.s., která je v současnosti největším poskytovatelem komplexních služeb vydávání a správy certifikátů v ČR.Je autorem knihy "Elektronický podpis a jeho aplikace v praxi" a spoluautorem publikace "Elektronické komunikace".

Jan Topinka

Jan Topinka je partnerem advokátní kanceláře Havel, Holásek & Partners.Specializuje se na oblast bankovnictví, financí a kapitálových trhů, nakládání s pohledávkami a dále na akvizice a prodeje společností. Před nástupem do advokátní kanceláře Havel, Holásek & Partners v roce 2004 pracoval Jan Topinka pět let na různých právních pozicích v Komisi pro cenné papíry (dozorový úřad pro oblast kapitálového trhu, nyní jeho funkce plní ČNB), naposledy jako ředitel metodicko-analytického odboru, kde například koordinoval a vedl projekt přípravy Komise pro cenné papíry na vstup do EU a podílel se na tvorbě řady koncepčních a metodických dokumentů v oblasti regulace finančního trhu.