Ing. Vladimír Voldřich

Vladimír Voldřich je vedoucí oddělení, zástupce ředitele odboru územního plánování na Ministerstvu pro místní rozvoj.

Podílel se na pořizování územních plánů pro obce v okrese Praha-Západ, vyvlastňování pozemků pro veřejně prospěšné stavby, zejména pak stavby 512 pražského okruhu, a na správních činnostech, které vykonává obecný stavební úřad. Dnes se věnuje především stavebnímu právu, zejména pak územnímu plánování.

Další autoři

Ing. Hana Hovorková

Mgr. Alexandra Košťálová

Mgr. Alexandra Košťálová vystudovala obor Výživa člověka na Masarykově univerzitě v Brně a dlouhodobě se zaměřuje na výživu dětí. Pracuje na Státním zdravotním ústavu, kde se věnuje institucionálnímu stravování a popularizaci výživy v rámci Centra podpory veřejného zdraví. Je hlavní řešitelkou projektu Zdravá školní jídelna, Máme to na talíři a garantkou Odborné skupiny pro školní stravování, která od roku 2023 funguje v rámci Meziresortní pracovní skupiny pro školní stravování.

Jan Novák

Jan Novák pracuje od roku 1994 v oblasti marketingu a médií.Je spolumajitelem reklamní agentury, kde působí jako konzultant a šéf klientského servisu. Jeho zaměřením je tvorba komunikačních strategií, budování značek a práce s daty a průzkumy trhu. Má zkušenosti s prácí v mezinárodních týmech i s lokálními firmami a značkami. Je lektorem v oboru marketingu, marketingových analýz a CRM a taktéž prezentačních zručností a vyjednávaní v anglickém jazyce.

JUDr. Pavla Komendová

Lektorka je advokátka a společník advokátní kanceláře Šetina, Komendová & Partners s.r.o.V praxi se zaměřuje mimo jiné na oblast korporátního práva a problematiku vnitřních vztahů ve společnosti, zejména mezi společníky či akcionáři navzájem, sporů mezi nimi a jejich předcházení. Dlouhodobě se věnuje také oblasti kapitálových vstupů investorů do společností, jejich akvizicím či přeměnám. Vedle korporátního práva se lektorka zabývá také právem duševního vlastnictví, především pak právem IT.

Mgr. Bc. Ivana Lehkoživová, BA

Ivana Lehkoživová působí jako samostatná advokátka. Studovala právo a ekonomiku v ČR i zahraničí.

JUDr. Klára Dvořáková, M. A.

Klára Dvořáková, advokátka a partnerka advokátní kanceláře Holubová advokáti s.r.o., je přední odbornicí na cestovní právo.Je spoluautorkou první české komplexní právní knihy o cestovním právu: Cestovní právo (C.H. Beck, 2015) a autorkou komentáře ke smlouvě o zájezdu v prvním jednosvazkovém  komentáři s názvem Občanský zákoník. Komentář (Praha: C.H. Beck, 2017). O cestovním právu pravidelně přednáší a publikuje články. Právním poradenstvím cestovním kancelářím se zabývá denně.