Mgr. David Zahumenský

Touha využít právo jako nástroj k dosahování spravedlnosti jej vedla k tomu, že v roce 2005 začal pracovat v Lize lidských práv, posléze se stal jejím předsedou.

Věnoval se zde zejména zdravotnickému právu a právu lidí se zdravotním postižením, ale i právu pracovnímu. Za porušení informovaného souhlasu vysoudil pro klientku 300 tisíc korun. Několikrát uspěl u nejvyšších soudů či soudu ústavního, úspěšný byl také ve Štrasburku. Je členem Rady vlády pro NNO, působil ve Výboru pro lidská práva a biomedicínu. 

Další autoři

JUDr. Petr Perman

Petr Perman je absolventem Právnické fakulty UK v Praze (1970), absolventem postgraduálního studia (1982), externím učitelem na Katedře občanského práva Právnické fakulty UK v Praze (1984 - 1989). Pracoval v rezortu prokuratury na úseku občanskosoudního dozoru v součinnosti s Nejvyšším soudem ČR a ČSSR při tvorbě občanskoprávní judikatury.V letech 1987 a 1988 absolvoval stáž v oblasti legislativní činnosti ústředních orgánů, NS ČSSR, ČNR a vlády. Byl  členem legislativní komise vlády ČSSR. V letech 1990 - 2010 se věnoval advokacii (specializace občanskoprávní a obchodní), zejména závazkovým a majetkovým vztahům, včetně častých soudních sporů, případně u rozhodčích soudů. 

Ing. Slavomír Černý

má za sebou budování mezinárodní komunity na kampusu ČVUT. Sedm let pracoval v oblasti logistiky ve ŠKODA AUTO. Nyní se věnuje projektu Dovychovat.cz, v rámci kterého vytváří úspěšné webináře s využitím prezentačního nástroje Prezi, které vidělo už více jak 30 000 lidí.

Mgr. Martin Kaplán

Martin Kaplán vystudoval Právnickou fakultu Univerzity Karlovy v Praze. Pracuje jako právník Českomoravského odborového svazu pracovníků školství a kromě toho působí jako lektor se zaměřením na pracovní právo v regionálním školství.

PhDr. Lenka Neřoldová

Lenka Neřoldová absolvovala Filozofickou fakultu Univerzity Karlovy, obor archivnictví.V současné době působí jako ředitelka Státního okresního archivu v Kolíně, pracovala též jako odborná archivářka ve Státním oblastním archivu v Praze, oddělení fondů veřejné správy. Zabývá se metodikou předarchivní péče u původců. Spolupodílela se na tvorbě vzorových spisových řádů (krajské úřady, zdravotnická zařízení). Působí jako lektorka seminářů zaměřených na problematiku vedení spisové služby.

Jakub Choutka

Jakub Choutka se event managementu věnuje od roku 1995. Jeho agentura realizuje nejnáročnější eventy v ČR a akce, které má s jeho týmem pod produkčním vedením, získávají česká i zahraniční ocenění. V květnu 2016 byl v rámci Czech Event Awards oceněn titulem Event manažer roku.Má zkušenosti s realizací velkých eventů v USA, VB, Indonésii, Austrálii, SAE, Brazílii, Mexiku a Rusku. 

Jan Talášek

Jan Talášek je manažerem CAFM a odborným konzultantem se specializací na softwarovou podporu facility managementu a dílčí oblasti, jako je sběr dat a tvorba pasportizačních dat.Dále se zaměřuje na metodickou podporu značení a kódování a na integrační vazby mezi CAFM, dalšími informačními systémy a grafickou prezentací ve formátech CAD a GIS. Je členem profesního sdružení facility manažerů IFMA CZ a působil také jako člen jejího představenstva. Je držitelem certifikátu facility manažer, získaného na VŠE Praha a znalcem v oboru oceňování nemovitostí, získaném na Institutu Franka Dysona – Vysoké školy realitní v Brně. Přednáší na řadě vysokých škol problematiku SW podpory facility managementu. Pravidelně vystupuje se zkušenostmi ze zavádění CAFM systémů na odborných konferencích a seminářích. O zkušenostech se SW podporou se rovněž dělí s posluchači několika akreditovaných kurzů v ČR.