JUDr. Ilona Schelleová, Dr.

Ilona Schelleová má čtrnáctiletou praxi soudkyně z povolání na úseku občanskoprávním u soudů prvého i druhého stupně a dále pětiletou praxi asistentky soudce Ústavního soudu ČR.

Od roku 1992 je členkou ČAK,  působí jako advokátka v Brně. V rámci své advokátní praxe se mimo jiné specializuje na problematiku úpadkového práva, které zahrnuje jak dřívější úpravu konkurzního práva, tak stávající úpravu insolvenčního řízení. Současně od roku 1992 působí jako vysokoškolská učitelka.

Je renomovanou autorkou řady publikací z oblasti konkurzního a úpadkového práva i dalších právních nástrojů krizového řízení. Vzhledem ke své dosavadní činnosti byla zahrnuta do encyklopedie předních žen a mužů ČR Who is …?  (str. 1311).

Další autoři

Mgr. Jan Skoupý

Ing. Libor Sladký

Ing. Libor Sladký patří mezi experty v oblasti bezpečnostních projektů a auditů již od roku 1993. Jeho návrhy řešení projektů se objevují převážně v objektech s vyšším bezpečnostním rizikem, školách a školních zařízeních a dalších tzv. měkkých cílů.Dále se věnuje řešení slaboproudých a bezpečnostních systémů v objektech škol, nemocnic, průmyslových objektech, hotelů, administrativních center, ale také věznic a nápravných zařízení. V oblasti auditů školských zařízení je zpracovatelem auditní metodologie pilotního projektu pro Karlovarský kraj. Od roku 1993 se taktéž věnuje činnosti lektorské, a to v oboru bezpečnostních systémů.

PhDr. Mgr. Michaela Šedá, Ph.D.

Michaela Šedá vystudovala magisterský obor speciální pedagogika se zaměřením na etopedii a psychopedii. Specializaci si rozšířila o specifické poruchy učení a učitelství prvního stupně. Doktorský titul získala na katedře speciální a inkluzivní pedagogiky Masarykovy univerzity. Od roku 2012 se věnuje v praxi dětem a mladistvým s poruchami chování a emocí, dále se věnuje problematice závislosti, dynamice školních kolektivů, poradenství a intervenci v prostředí škol. Výzkumnou činnost zaměřuje na poradenství a prevenci na základních školách.

Ing. Petr Grešl

Lektor pracuje jako projektový manažer, konzultant a auditor v oblasti informačních a komunikačních systémů již od roku 1995. Díky práci jako OSVČ měl možnost nahlédnout na práci projektového manažera jak ze strany vlastního vedení projektu, tak i z pohledu auditora, který přichází až po jeho realizaci. Díky těmto zkušenostem se mu daří nalézt rovnováhu mezi potřebami organizace a byrokratizací celého procesu řízení projektu. Lektor má mezinárodní certifikaci v řízení projektů dle standardu PRINCE2™.

Mgr. et Ing. Gabriela Culík, Končitíková

Gabriela Culík Končitíková se dlouhodobě věnuje studiu Baťovy soustavy řízení a jejímu využití v praxi.V rámci své lektorské činnosti přednáší jednotlivá témata z Baťovy soustavy řízení. Studuje doktorský studijní program na Univerzitě Tomáše Bati ve Zlíně, v rámci disertační práce vytváří model pro aplikaci personálních zásad vytvářených firmou Baťa a. s. do roku 1945 do současného podnikatelského prostředí. Své studie publikuje, je autorkou několika knih. V současné době pracuje také pro Nadaci Tomáše Bati. Věnuje se sdílení inspirativních myšlenek Tomáše Bati v rámci projektu Inspirace Baťa.

Karel Otýs

Karel Otýs je expert na firemní nákup a B2B obchod. Zaměřuje se na rozvoj a vzdělávání pro praxi nákupčích, obchodníků a dalších profesí, které se podílí na nákupních a obchodních procesech. Má 30 let profesní praxe v obchodu a nákupu, od řadových pozic až po manažerské posty. Z toho 22 let aktivní služby v různých firmách a 8 let na volné noze, kdy byl plně zaměřen na rozvoj a vzdělávání nákupních a obchodních týmů.